Sport

Bogdan Burcea a plecat după opt ani de la Craiova! A semnat deja cu următorul club. Update exclusiv

Bogdan Burcea, antrenorul celor de la SCM Craiova şi "secundul" Pera la naţionala României, schimbă echipa. După opt ani petrecuţi la Craiova, tehnicianul va pregăti Corona Braşov.
21.03.2024 | 14:53
Bogdan Burcea a plecat dupa opt ani de la Craiova A semnat deja cu urmatorul club Update exclusiv
Antrenorul echipei naţionale schimbă echipa din vară! Pleacă după 8 ani. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
21-03-2024
12:57

Bogdan Burcea şi-a reziliat contractul cu SCM Craiova!

Bogdan Burcea nu mai este antrenorul lui SCM Craiova. Cele două părţi au hotărât să se despartă înainte de finalul sezonului. FANATIK a anunţat încă din luna ianuarie că Bogdan Burcea va pleca la Corona Braşov, acolo unde există un proiect ambiţios. În ultimele etape ale sezonului, de echipă se va ocupa Costin Dumitrescu:

“MULȚUMIM, BOGDAN BURCEA! Sport Club Municipal Craiova și antrenorul Bogdan Burcea au hotărât, de comun acord, rezilierea contractului. SCM Craiova îi mulțumește domnului Burcea pentru toată activitatea desfășurată în Bănie. Cu Bogdan Burcea pe bancă, echipa noastră a cucerit Cupa EHF în anul 2018, reușind cea mai mare performanță din istoria handbalului craiovean. În același an, Craiova a fost vicecampioana României.

Clubul nostru îi este recunoscător tehnicianului pentru tot aportul adus în cadrul rezultatelor reușite de SCM pe plan intern și internațional. Bogdan Burcea rămâne singurul antrenor care a dus un trofeu european important în vitrina unei echipe sportive din Craiova. 🙌

“11.05.2018 – Ce seară minunată / Campioni europeni prima dată” 💙Îi urăm domnului profesor mult succes în viitor!”, se arată în comunicatul oltenilor.


 

06-01-2024
11:01

Bogdan Burcea, trei transferuri de la SCM Craiova la Corona Brașov!

Bogdan Burcea nu merge singur de la SCM Craiova la Corona Brașov. Din informațiile FANATIK, trei handbaliste care evoluează în Bănie vor pleca alături de antrenor la noua echipă. 

Așa cum era de așteptat este vorba de Cristina Zamfir Burcea, soția tehnicianului, dar și Bianca Curmenț, respectiv Katarina Krpež Šlezak, golghetera ultimei ediții din Liga Florilor. 

Schimbare importantă în Liga Florilor. Unul dintre cei mai longevivi antrenori din campionat, Bogdan Burcea, schimbă echipa la finalul sezonului. El este la SCM Craiova din anul 2016, echipă la care a scris istorie.

Antrenorul echipei naţionale schimbă echipa în vară! Bogdan Burcea a semnat cu Corona Braşov

Din informaţiile FANATIK, Bogdan Burcea va antrena din vară Corona Braşov, una dintre echipele cu ambiţii importante pentru viitor, condusă actualmente de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea este din anul 2016 antrenor principal la SCM Craiova, alături de care a reuşit cea mai importantă performanţă din istoria handbalului din Bănie, câştigarea Cupei EHF în 2018, după o finală cu Vipers Kristiansand, 22-26 în tur şi 30-25 în a doua manşă de la Craiova.

Este antrenorul secund al naţionalei României!

A fost selecţioner în anul 2020, când a condus naţionala României la Campionatul European din Danemarca. Din anul 2022, este “secundul” lui Florentin Pera la prima reprezentativă a României.

ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea se întoarce la Corona Braşov după opt ani. El a antrenat formaţia braşoveană între 2013 şi 2016, înainte de a pleca la Craiova. Echipa de sub Tâmpa a fost implicată în cel mai mare scandal de dopaj din România din ultimii ani, în 2019.

Corona Braşov, scandal uriaş de dopaj în 2019

Handbalistele echipei au făcut o terapie cu laser intravenos pentru recuperare, la recomandarea clubului. Însă, această practică a fost interzisă de reglementările anti-doping şi tot lotul Coronei Braşov a fost suspendat.

ADVERTISEMENT

Echipa care la momentul respectiv era pe locul doi în Liga Naţională, a fost exclusă din toate competiţiile şi a luat-o de la zero în liga secundă. Promovarea în Liga Florilor a venit la finalul sezonului 2022-2023.

În finalul lunii noiembrie, conducerea Coronei Braşov l-a înlocuit din funcţie pe antrenorul principal Alin Bondar. Interimatul este asigurat de o echipă din care face parte fosta handbalistă Aurelia Brădeanu.

ADVERTISEMENT

Corona Braşov este pe locul 10 în campionat, după primele 11 etape. Echipa de sub Tâmpa a reuşit o victorie de răsunet, împotriva Rapidului, în acest sezon, dar a suferit şapte înfrângeri.

  • 51 de ani are Bogdan Burcea
  • 8 ani a antrenat Burcea la Craiova
ADVERTISEMENT