Sporturi

Antrenorul Serenei Williams a dat verdictul! De ce are nevoie Simona Halep pentru a câştiga primul titlu de Grand Slam

01.06.2018 | 13:41
Antrenorul Serenei Williams a dat verdictul De ce are nevoie Simona Halep pentru a castiga primul titlu de Grand Slam
ADVERTISEMENT

Antrenorurul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a vorbit despre şansele Simonei Halep de a cuceri, în sfârşit, primul ei turneu de Mare Şlem, după trei finale pierdute pe muchie de cuţit.

Pentru a exemplifica problemele de care s-a lovit Simona în precedentele situaţii în care s-a aflat la un singur pas de trofeu, Mouratoglou s-a folosit de finala dramatică pierdută anul trecut de Halep în faţa Jelenei Ostapenko. Concluzia lui Mouratoglou a fost că Halep a fost trădată în acel meci de primul serviciu, care trebuie să devină principala armă a oricărui jucător de top, în momentele de tensiune.

ADVERTISEMENT

“Simona Halep e liderul mondial, dar încă nu a reuşit să câştige un turneu de Grand Slam. A jucat trei finale, dar cea pierdută anul trecut la Paris a fost probabil cea mai dureroasă dintre toate. În meciul cu Jelena Ostapenko, Simona a avut trei şanse să conducă cu un set şi cu dublu break în setul doi. Totuşi, Simona n-a părut niciodată să controleze meciul. În special din cauza slăbiciunii serviciului”, a spus Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou: “Simona trebuie să fie mai îndrăzneaţă”

“Orice campion, când e pe punctul de a câştiga, este lovit de un val de emoţii. Acesta e momentul în care trebuie să te bazezi pe primul serviciu, pentru a reuşi. Din păcate, aceasta nu e cea mai bună armă a Simonei, care nu a reuşit nici măcar un as în finala de anul trecut. Ca să câştige primul ei Mare Şlem, trebuie să fie mult mai îndrăzneaţă. Şi se pare că lucrează din greu la asta”, a declarat Patrick Mouratoglou, într-o analiză realizată pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, liderul mondial din WTA, s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe americanca Taylor Townsend, numărul 72 mondial. În faza următoare, Halep, finalistă a ediţiei trecute, va evolua cu germana Andrea Petkovic, locul 107 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de şapte ori, de şase ori impunându-se românca, ultima dată în 2016, în FedCup, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4. Petkovic a câştigat prima lor întâlnire, disputată în urmă cu nouă ani, în sferturi, la Bucureşti, scor 6-2, 7-6 (2).