News

Anul 2023 vine cu vacanțe mai scumpe. Ce trebuie să facem pentru a plăti mai puțin. Sfatul specialiștilor

Vești nu foarte bune pentru românii care au în plan să călătorească. Anul 2023 vine cu vacanțe mai scumpe. Recomandările specialiștilor pentru a plăti mai puțin.
06.11.2022 | 22:23
Anul 2023 vine cu vacante mai scumpe Ce trebuie sa facem pentru a plati mai putin Sfatul specialistilor
Vacanțe mai scumpe în 2023. Sfaturile specialiștilor din turism pentru a plăti mai puțin. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anul 2023 vine cu scumpiri pe toate planurile. Pe lângă utilități, alimente sau carburanți, și vacanțele în cele mai importante destinații turistice vor fi mai ”piperate”.

Vacanțe mai scumpe în 2023. Sfaturile specialiștilor din turism pentru a plăti mai puțin

Specialiștii spun că Antalya, una dintre destinațiile de vacanţă în care ajung anual mii de familii din România, va fi mai scumpă de la anul.

ADVERTISEMENT

Cu o inflație uriașă, hotelierii turci anunţă majorări de preţuri cuprinse între 15 şi 30%. Agenții de turism spun care e singura cale de a plăti mai puţin.

În prezent, în Belek, un resort din regiunea Antalya, un sejur de o săptămână pentru doi adulţi şi doi copii variază între 3.200 de euro şi 8.000 de euro, în funcţie de perioada aleasă şi de hotel. Între 3.000 şi 7.000 de euro plătesc familiile cu un singur copil, iar cuplurile fără copii găsesc pachete pentru 7 nopţi de la puţin peste 2.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ei bine, cine nu îşi rezervă de acum vacanţa, va plăti mai mult de la anul.

Dacă românii vor să vină în Turcia, trebuie să facă o rezervare în perioada de ‘early booking’. Pentru că acum avem un discount special”, spune Murat Samur, manager de vânzări, pentru ObservatorNews.

Alin Burcea, proprietarul unei agenții de turism, a spus că dacă românii apelează acum la early booking, ”în mod normal media de discount e de 30%”. Acesta a explicat că early booking-ul e mai avantajos, datorită concesiilor care s-au făcut în perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

Un sfert de milion de români au ajuns în Antalya, în 2022

Belek este una dintre cele mai luxoase staţiuni turceşti de la Marea Mediterană. În ultimii ani, locația a devenit preferata multor turişti de la noi din ţară. Numai în 2022, în jur de 250.000 de români şi-au petrecut vacanţele în regiunea Antalya în 2022.

Dacă vorbim de prezent, începutul lunii noiembrie, resorturile din Antalya au un grad de ocupare cuprins între 70 şi 90%. Peste 10% din turiştii care ajung aici într-un an sunt români.

ADVERTISEMENT
Tags: