Life

Anunț important pentru abonații Orange. Compania renunță la acest serviciu începând cu luna iunie

Veste majoră pentru clienții Orange. Firma a transmis că din luna iunie unul dintre serviciile sale nu va mai fi disponibil.
23.01.2024 | 07:09
Anunt important pentru abonatii Orange Compania renunta la acest serviciu incepand cu luna iunie
Veste majoră pentru clienții Orange. Firma a transmis că din luna iunie unul dintre serviciile sale nu va mai fi disponibil. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru abonații Orange. Compania renunță la acest serviciu începând cu luna iunie. Care este motivul pentru care a fost luată această decizie, dar și care sunt planurile pe care le are pentru anul acesta.

Veste majoră pentru clienții Orange. Firma a transmis că din luna iunie unul dintre serviciile sale nu va mai fi disponibil

Veste majoră pentru clienții Orange. Firma a transmis că din luna iunie unul dintre serviciile sale nu va mai fi disponibil. Concret, telefoanele nu vor mai funcționa pentru toate persoanele care folosesc rețeaua 3G.

ADVERTISEMENT

Compania își dorește să renunțe la această opțiune gradual, așadar schimbarea nu va fi una drastică. Întregul proces urmează să se încheie la finalul lui 2025. Toți clienții vor fi informați și contactați telefonic, prin email sau SMS de către echipele de suport sau de către reprezentantul Orange dedicat.

Toți abonații care în prezent folosesc un dispozitiv 2G/3G vor putea folosi în continuare serviciile de voce și SMS prin rețeaua 2G, însă pentru a putea utiliza serviciul de internet trebuie să înlocuiască dispozitivul cu unul compatibil 4G sau 5G.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, traficul de date în rețeaua 3G reprezintă mai puțin de 3% din totalul realizat în rețeaua Orange. În altă ordine de idei, consumul de energie generat de 3G este de circa 11% din totalul întregii rețele.

Pe de altă parte, compania a anunțat că își dorește să se concentreze pe dezvoltarea rețelelor 4G, respectiv 5G. De asemenea, pentru 2024 are în plan și depunerea eforturilor la crearea altor tehnologii emergente.

ADVERTISEMENT

Orange renunță la rețeaua 3G

Orange renunță la rețeaua 3G, dar în toată această perioadă se concentrează pe informarea clienților săi și pe găsirea de soluții care să se adapteze nevoilor acestora, mai ales în cazul celor care folosesc telefoane mai vechi.

În felul acesta compania își dorește ca toată lumea să rămână conectată la serviciile sale și să aibă suficient timp pentru a se adapta acestor schimbări. Mai mult, firma vrea ca abonații să descopere care sunt avantaje rețelelor 4G/5G.

ADVERTISEMENT

Toți clienții pot merge în magazinele fizice din toată țara pentru verificarea și înlocuirea cartelei SIM cu una compatibilă 4G dacă este cazul. De asemenea, aceștia pot beneficia de o gamă variată de telefoane compatibile cu 4G și 5G.

În altă ordine de idei, Orange deține o premieră în grup, cât şi pe piaţa de telecom din România. Potrivit zf.ro, este vorba de un centru de date din Cluj Napoca care a obţinut certificarea Tier III Design de la Uptime Institute.

ADVERTISEMENT