ADVERTISEMENT
News

Anunţ important pentru elevi! Ce se va întâmpla cu bursele în viitor. Este o premieră în învăţământ

Autor: Robert Cristea | 05.04.2021 | 14:13
Anunţ important pentru elevi! Ce se va întâmpla cu bursele în viitor. Este o premieră în învăţământ
Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru Evaluarea Națională/ Foto: Hepta

Anunţ important pentru elevi! Ministerul Educației a transmis că elevii vor primi burse plătite din bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Prin HG 1.064/2020, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei. Această sumă poate fi majorată de autorităţile locale din bugetele proprii.

Au fost alocate 536 milioane de lei, prin Legea Bugetului de Stat. Practic, este vorba de dublul sumei totale acordate anul trecut de către autoritățile publice locale pentru plata burselor școlare, conform news.ro.

Elevii vor primi burse plătite din bugetul de stat. Suma minimă are valoarea de 100 de lei

”Având în vedere că administraţiile judeţene ale finanţelor publice au iniţiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autorităţile locale, unităţile de învăţământ au obligaţia să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ne exprimăm convingerea că toate consiliile locale vor respecta prevederile HG 1.064/2020 şi vor adopta hotărârile proprii prin care este asigurat cuantumul minim garantat de 100 de lei pentru toate tipurile de burse (de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social)”, a transmis, vineri seară, Ministerul Educaţiei.

Suma minimă de 100 de lei la nivel național fusese confirmată de Ludovic Orban la începutul lunii februarie. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a spus ca a fost stabilit, pentru prima dată, un prag minim al bursei.

“În privința burselor elevilor, știți foarte bine că acestea sunt finanțate din bugetele locale. Ce am stabilit pentru prima oara este un prag minim pentru bursele elevilor, pentru că existau diferite decizii ale Consiliilor Locale care dădeau burse de 8 lei sau de 14 lei sau de 16 lei. În alte Consilii Locale se dădea bursa de 200 de lei sau de 300 de lei. Sunt patru categorii de burse.
 
Ce am stabilit noi? Ca exista un cuantum minim al bursei care trebuie acordat de Consiliile Locale, care este de 100 de lei”, a precizat la acea vreme, Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Bursele care se acorda pentru anul școlar în curs sunt de 4 feluri: burse sociale sau burse de ajutor social, burse de studiu, burse de merit și burse de performanță.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!