News

Anunț important pentru pensionari. Ce se va întâmpla cu biletele de tratament balnear, noi schimbări în 2024

Anunț important pentru pensionari cu privire la biletele de tratament balnear. Ce modificări vor fi făcute în anul 2024.
11.01.2024 | 19:52
Anunt important pentru pensionari Ce se va intampla cu biletele de tratament balnear noi schimbari in 2024
Anunț important pentru pensionari. colaj Fanatik/ Foto pinterest/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru pensionari privind biletele de tratament balnear. Anul 2024 a venit cu schimbări importante pentru beneficiari, prevăzute în noua lege a pensiilor. Modificarea va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024.

Anunț important pentru pensionari

Mai exact, conform noii legi, de schimbări vor beneficia atât beneficiarii biletelor de tratament, dar și soții lor. Astfel, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear, dacă vor acoperi în totalitate valoarea unuia dintre bilete.

ADVERTISEMENT

Așa cum precizat, modificările sunt incluse în noua lege a pensiilor și vor fi puse în practică din septembrie 2024. De atunci, vor putea beneficia de biletele de tratament balnear și soții asiguraților care nu sunt pensionari în sistemul public, se arată în Legea 360/2023.

„Se pot acorda bilete de tratament balnear, în condițiile prezentei legi, și soțului/ soției asiguratului/ pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/ pensionar al sistemului public”, prevede legea.

ADVERTISEMENT

Câte bilete vor fi acordate în 2024

Legea mai arată că locurile pentru beneficiari sunt asigurate în unitățile de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice, dar și cu alte unități de profil, în urma unor contracte încheiate de CNPP. În 2024, vor fi acordate peste 60.400 de bilete.

Acestea vor fi repartizate în cel mult 19 serii în unitățile de tratament balnear, proprietate a CNPP. Sumele prevăzute pentru acestea sunt în valoare de 400.000 de lei, potrivit legii nr. 442/2023 a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.

ADVERTISEMENT

„S-au prevăzut sumele cu această destinaţie la capitolul ‘Asigurări si asistență socială’, titlul ‘Asistenţă socială’, articolul ‘Ajutoare sociale’, alineatul ‘Ajutoare sociale în natură’, în valoare de 400.000 mii lei.

Astfel, din această sumă vor fi asigurate maximu, 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2024, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă, cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016”, se precizează în lege.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, biletele de tratament balnear vor fi acordate asiguraților și pensionarilor din sistemul public de pensii. Acestea sunt distribuite beneficiarilor în limita sumelor alocate de stat în acest sens.

 

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Echipamentul care va ajunge în toate casele românilor. Se montează gratuit
Echipamentul care va ajunge în toate casele românilor. Se montează gratuit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”