News

Anunț important pentru românii care vor să muncească în Marea Britanie. Cât de mari sunt salariile, de fapt

Anunț important pentru românii care vor lucreze în Anglia. Situația s-a schimbat. Cât câștigă, de fapt, cei care muncesc aici?
19.06.2023 | 20:45
Anunt important pentru romanii care vor sa munceasca in Marea Britanie Cat de mari sunt salariile de fapt
Anunț important pentru românii care vor să muncească în Marea Britanie. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru românii care vor plece din țară pentru a munci în Marea Britanie. Cei care sunt impresionați de poveștile cetățenilor care au reușit în Anglia și care doresc, la rândul lor, să își încerce norocul în această țară, trebuie să știe că situația s-a schimbat foarte mult.

Anunț important pentru românii care vor să muncească în Anglia

Mulți români vor să lucreze în Regatul Unit, însă nu toți știu ce ar presupune această schimbare. Potrivit directorului Organizației Non-Profit “My Romania Community”, Cristian Stîncanu, cei care sunt în Anglia nu o mai duc la fel de bine ca în anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmplă din cauza scumpirilor din ultima perioadă. Prețul chiriilor a crescut semnfificativ. Și pentru energie oamenii plătesc mai mult. „Situația s-a schimbat mult, chiar foarte mult.

Chiar dacă noi avem tendința de a publica în mediile de informare fotografii sau realizări ale noastre sau momente frumoase sau plăcute din viața noastră, în realitate, nu prea umblă câinii cu colaci în coadă absolut deloc. Costurile cu energia au crescut, costurile chiriilor au crescut.”, a transmis Cristian Stîncanu, în cadrul emisiunii Departe de România, difuzată de ȘtiriDiaspora și DCNews.

ADVERTISEMENT

„E ușor să spui în Marea Britanie poți câștiga până la 5.000 lire pe lună”

În schimb, salariile nu au fost mărite în același ritm. Din această cauză, mulți români au plecat, deja, din Regatul Unit, povestește directorul Organizației Non-Profit “My Romania Community”.

„Foarte mulți oameni au ales deja ușor, ușor să părăsească Marea Britanie. Salariile nu au crescut deloc la ritmul la care au crescut prețurile în Marea Britanie, nu au crescut deloc. Ar fi fost un lucru extraordinar. Vedem că și aici există o grevă a profesorilor, care sunt nemulțumiți și care încearcă din răsputeri să obțină măcar minimul necesar pentru a trăi”, a adăugat Cristian Stîncanu.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care doresc să părăsească România pentru a lucra în Marea Britanie, trebuie să analizeze foarte bine situația din Regat. „E ușor să spui în Marea Britanie poți câștiga până la 5.000 lire pe lună. Da, sună extraordinar de bine, însă în momentul în care nu spui și cheltuielile pe care le ai în Marea Britanie, atunci sună chiar extraordinar”, a mai spus directorul Organizației.

Marea Britanie se confruntă cu cele mai ridicate prețuri din ultimii 46 de ani. De criza financiară sunt afectați și cei peste un milion de români care se află în Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spuneau în luna octombrie a anului 2022, că rata inflației din Anglia ajunsese la nivelul maxim al ultimilor 40 de ani. Mai exact, de la 9,9% în luna august la 10,1% în luna septembrie 2022.

ADVERTISEMENT