News

Peste un milion de români afectați de criza financiară din Marea Britanie. Cele mai mari prețuri din ultimii 46 de ani

Cei peste un milion de români de români din Marea Britanie sunt afectați de criza financiară. Țara se confruntă cu cele mai mari prețuri din ultimii 46 de ani.
06.04.2023 | 09:56
Peste un milion de romani afectati de criza financiara din Marea Britanie Cele mai mari preturi din ultimii 46 de ani
Criză financiară în Marea Britanie: peste un milion de români afectați. Cele mai mari prețuri din ultimii 46 de ani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Criza financiară tot mai accentuată din Marea Britanie îi afectează și pe cei peste un milion de români din zonă. Țara se confruntă cu cele mai mari prețuri din ultima jumătate de secol.

Criză financiară în Marea Britanie: peste un milion de români afectați. Cele mai mari prețuri din ultimii 46 de ani

Anul 2022, cel care a coincis cu debutul războiului din Ucraina, a adus crize peste crize în Europa. Fără îndoială, cea economică este cel mai crunt resimțită de oamenii de rând.

ADVERTISEMENT

Nu doar românii din țară au de suferit din cauza problemelor financiare, ci și cei de peste granițe. Plecați în vest pentru o viață mai bună, mulți conaționali s-au trezit într-o criză fără precedent. Este cazul celor peste un milion de români din Marea Britanie.

Aici, preţurile continuă să crească în cel mai rapid ritm din ultima jumătate de secol. În noiembrie, rata inflaţiei în Regat trecea de 10% pentru prima dată din februarie 1982. La câteva luni distanță, situația nu s-a ameliorat, ba dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

Cele mai noi date sunt extrem de îngrijorătoare. Penuria de legume, cum ar fi ardei și castraveți în supermarketurile din Marea Britanie a dus inflația pentru alimente și băuturi nealcoolice la 18,2%. Vorbim de cel mai ridicat nivel din 1977 până în prezent, a raportat Oficiul pentru Statistică Națională, citat de Just Food.

Analiștii economici din insulă spun că rata anuală a inflației la produsele alimentare din februarie 2023 a fost de peste trei ori mai mare față de cea raportată în aceeași lună a anului trecut. Responsabilă de situație ar fi o creștere cu 18% a prețurilor legumelor, cea mai mare din ultimii 14 ani.

ADVERTISEMENT

În Regat, numai în ultimele 12 luni, prețurile pentru toate bunurile măsurate prin indicele prețurilor de consum au crescut cu 10,4%, un nivel nemaivăzut din anul 1981 încoace.

Marea Britanie, inflație record și la finalul anului trecut

Situația economică din Marea Britanie pare a urma un ritm treptat al înrăutățirii. Presa engleză scria, în octombrie 2022, că rata inflației din acest stat a crescut la nivelul maxim al ultimilor 40 de ani, de la 9,9% în august la 10,1% în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

La originea acestei situații grave a fost creşterea preţurilor alimentelor. În plus, contribuţii importante au mai avut şi preţurile la energie, benzină şi motorină, aflate și ele pe un trend ascendent.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO