News

Anunț important pentru toți românii care stau la bloc. Lovitura uriașă pe care o vor primi în scurt timp, pierd foarte mulți bani

Veste proastă pentru românii care stau la bloc. Ce spune președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România
08.11.2023 | 10:25
Anunt important pentru toti romanii care stau la bloc Lovitura uriasa pe care o vor primi in scurt timp pierd foarte multi bani
Anunț important pentru toți românii care stau la bloc. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Anunț important pentru toți românii care stau la bloc. Temperaturile specifice sezonului rece vor fi prezente în toată țară, în curând, potrivit meteorologilor. Dacă până acum valorile termice au fost mult mai ridicate decât a fost normal pentru această perioadă, situația se va schimba.

Anunț important pentru toți românii care stau la bloc

Așa cum este de așteptat, vremea rece va aduce și facturi mai mari pentru românii care locuiesc la bloc. Mai mult, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR), Radu Opaina, vine cu o veste proastă pentru cei care stau la bloc.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, iarna va aduce facturi mai mari la întreținere, chiar și cu 50%. Calculele fostului director RADET arată că cei care plăteau 500 de lei anul trecut, în 2023 vor scoate 700 de lei din buzunare pentru facturi, iar cei care dădeau 700 de lei vor plăti 1.000 de lei.

Radu Opaina spune că acest lucru va fi posibil în ciuda faptului că nu s-a scumpit gigacaloria. Întreținerea va fi mai mare din cauza altor scumpiri, precum și a repartitoarelor care au fost montate în blocurile din România.

ADVERTISEMENT

„Nu a crescut prețul la gigacalorie, dar au crescut celelalte. Poate să crească și de la repartitoare. Dacă își pune acum un bloc repartitoare, poate să crească, mai mult de jumătate dintre locatari vor plăti dublu.

Se întâmplă nenorocirea. Bagi repartitorul în bloc și dublează întreținerea. Realitatea este cu totul alta, nu cea pe care o emană primarii, directorii de instituții de stat, ei nu știu realitatea” a transmis Radu Opaina, pentru Gândul.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt respectate o serie întreagă de condiții”

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari din România susține că repartitoarele nu sunt eficiente. Recomandarea lui este ca acestea să nu fie obligatorii, deoarece nu sunt contoare.

Opaina mai spune că ele pot ajuta la reglarea temperaturilor în locuințele românilor, dar nu îndeplinesc rolul contoarelor. De asemenea, susține că nu ar fi respectate mai multe condiții prevăzute în lege.

ADVERTISEMENT

„Nimeni din spațiul public care și-a exprimat părerile nu a citit legea, să vadă ce spune legea în problema asta. În această problemă a repartitoarelor nu sunt respectate o serie întreagă de condiții, pe care legea le prevede”, a adăugat Radu Opaina.

 

ADVERTISEMENT
Tags: