News

Anunț oficial al ISU: pericolul de explozie de la Crevedia, îndepărtat. Intervenția s-a încheiat

Joi seara, la cinci zile după tragedia de sâmbătă, ISU anunță oficial că pericolul de explozie de la Crevedia este îndepărtat, iar intervenția s-a încheiat.
31.08.2023 | 21:15
Anunt oficial al ISU pericolul de explozie de la Crevedia indepartat Interventia sa incheiat
Pericolul de explozie de la Crevedia, îndepărtat. Intervenția ISU s-a încheiat. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Joi, 31 august, la cinci zile după tragedia de sâmbătă seara de la stația GPL din Crevedia, ISU anunță oficial că pericolul de explozie în zonă a fost îndepărtat complet. Intervenția pompierilor s-a încheiat.

Pericolul de explozie de la Crevedia, îndepărtat. Intervenția ISU s-a încheiat

Sâmbătă, 26 august, două explozii puternice la o stație ilegală de GPL din Dâmbovița au dus la moartea a trei persoane și la rănirea altor 55. În toate zilele care au trecut de la tragedie, la fața locului au fost prezenți pompierii pentru a se asigura că pericolul unor noi deflagrații este îndepărtat.

ADVERTISEMENT

În această seară, după cinci zile de intervenție, ISU Dâmboviţa a anunțat că nu mai există niciun pericol de explozie la Crevedia și că toate cisternele au fost golite.

Intervenţia este finalizată, la locul evenimentului rămân pentru supravegherea zonei o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD de la Garda Corneşti”, a transmis, ISU Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Tot joi, mai mulți jandarmii au efectuat căutări pentru a identifica resturi ale cisternei care a sărit în aer la stația GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Din informațiile furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi, la solicitarea procurorului de caz, efectivele de jandarmi au efectuat cercetări în apropierea staţiei GPL şi până la 400-500 metri în jurul acesteia.

ADVERTISEMENT

Se caută bucăţi de cisternă, resturi din explozie, orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă în dosarul deschis de Parchet“, a declarat, pentru Agerpres, oficialul Jandarmeriei.

Trei oameni au decedat după exploziile de la Crevedia

Deflagrațiile de la Crevedia s-au soldat cu 58 de victime. Două persoane au murit în primele zile, iar o a treia în noaptea de miercuri spre joi. Alte 20 victime au fost externate și 12 au fost transferate în străinătate la tratament.

ADVERTISEMENT

Ministrul Rafila a oferit, joi, noi informații despre victimele exploziilor. Astfel, aflăm că doi pacienţi, care se află internaţi în unităţi medicale din România, şi alţi 5 care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Dintre cei doi pacienţi intubaţi din România, unul este la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, iar altul la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Potrivit Ministerului, dintre cei 21 de pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, 8 sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 6 – la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”, cinci – la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias.

ADVERTISEMENT