News

Explozia de la Crevedia: DNA deschide două dosare de abuz în serviciu pentru autorizarea stației GPL

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță deschiderea a două dosare de abuz în serviciu pentru autorizarea stației GPL din Crevedia.
28.08.2023 | 16:04
Explozia de la Crevedia DNA deschide doua dosare de abuz in serviciu pentru autorizarea statiei GPL
DNA deschide 2 dosare de abuz în serviciu pentru autorizarea stației GPL Crevedia. Sursa foto: ISU Dâmbovița / DSU / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Procurorii DNA anunță măsuri importante după explozia de la stația GPL Crevedia soldată cu doi morți și aproape 60 de răniți. Luni, 28 august, au fost deschise încă două dosare de cercetare.

DNA deschide două dosare de abuz în serviciu pentru autorizarea stației GPL Crevedia

Într-un comunicat oficial, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a precizat că au fost deschise două dosare ”în urma sesizărilor din oficiu” cu privire la stația GPL de la Crevedia, unde au avut loc exploziile de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Procurorii precizează că în ambele dosare sunt anchetate posibile fapte de abuz în serviciu ale funcționarilor care ar fi ignorat neregulile de la stația GPL. Vorbim, așadar, de dosare ”in rem”.

”Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL”, transmite DNA în comunicat.

ADVERTISEMENT

Un prim dosar DNA privind posibile fapte de corupție în rândul unor funcționari, deschis duminică

De notat că poziția oficială a DNA de luni vine la o zi distanță după ce s-a vorbit în spațiul public de un prim dosar. Duminică, 27 august, Agerpres nota că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar penal privind posibile fapte de corupție. Erau vizați funcționari cu atribuții de control.

”Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, în care investighează posibile fapte de corupție ale unor funcționari cu atribuții de control”, a menţionat agenția, citând surse juridice.

ADVERTISEMENT

Peste 30 de răniți în explozia de la Crevedia, internați încă în Capitală

În cursul acestei zile, Ministerul Sănătății a transmis noi informații despre starea persoanelor rănite. La ora actuală, 32 de răniți se află în spitalele din București. Dintre ei, 29 sunt în stare medie sau ușoară. Alți 12 oameni răniți ușor în explozii au fost deja externați.

Trei persoane sunt în stare foarte gravă. Ele sunt intubate și ventilate mecanic. Doi pacienți sunt tratați la Spitalul Clinic de Urgență, iar unul la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, duminică, 12 pacienți au fost transferați în străinătate. România a solicitat asistență prin Mecanismul European de Protecție Civilă pentru tratarea a 18 pacienți cu arsuri grave.

ADVERTISEMENT
Tags: