News

Alexandru Rafila, vești bune despre răniții exploziei din Crevedia: un pacient a fost detubat, iar un altul ar putea fi externat

Ministrul sănătății, Alexandra Rafila, vine cu vești bune despre răniții exploziei din Crevedia transferați în străinătate.
31.08.2023 | 16:03
Alexandru Rafila vesti bune despre ranitii exploziei din Crevedia un pacient a fost detubat iar un altul ar putea fi externat
Ministrul sănătății, Alexandra Rafila, vești bune despre răniții exploziei de la Crevedia aflați în străinătate. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce ziua a început cu un anunț trist, cel al decesului unui rănit al exploziei de la Crevedia aflat la Floreasca, în cursul după amiezii ministrul sănătății Alexandru Rafila a venit și cu vești mai bune.

Ministrul sănătății, Alexandra Rafila, vești bune despre răniții exploziei de la Crevedia aflați în străinătate

În cursul acestei dimineți, Ministerul Sănătății anunța că, în cursul nopții, a decedat la Spitalul Floreasca unul din cei doi pacienți cu arsuri de peste 90% din suprafața corporală.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor personalului medical, s-a ajuns la această situație tragică având în vedere șansele extrem de reduse de supraviețuire ale pacienților aflați în această situație”, se arăta în comunicat.

Ulterior, ministrul Alexandru Rafila a oferit și vești mai bune despre starea celorlalți răniți din explozia de la Crevedia. Oficialul a spus că unul dintre pacienţii transferați în Belgia în urma exploziei de la Crevedia a fost detubat. Acesta respiră spontan şi este conştient.

ADVERTISEMENT

Veste îmbucurătoare și din Austria. Aici, un pacient cu o suprafaţă arsă de peste 10% a evoluat foarte bine şi ar putea fi externat săptămâna viitoare. În plus, un pacient care a fost transferat în Norvegia, pompier, cu o suprafaţă a corpului arsă de peste 25%, respiră spontan. El este stabil hemo-dinamic. De joi, el începe şedinţele de fizioterapie şi recuperare.

Reamintim că, în total, 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate. În cea mai gravă situație se află un pacient transferat la Milano. El are suprafaţă corporală arsă peste 90%. Este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică.

ADVERTISEMENT

Un al doilea pacient transferat în orașul italian are suprafaţă corporală arsă peste 45%. Este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, evoluţie clinică favorabilă.

Care e starea pacienților transferați în Germania

Ministrul Rafila a mai oferit informații și despre pacienții ajunși în Germania. Cei doi pacienţi transferaţi la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală.

ADVERTISEMENT

Alți doi pacienţi transferaţi la Lubeck sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic. Nu au fost modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

În Austria se mai află doi pacienţi, la Graz. Ei respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic, notează Agerpres, citându-l pe ministrul Rafila.

ADVERTISEMENT