News

Aparatul din casă care îți crește factura la energie cu aproape 5 lei pe zi. De ce îl aleg tot mai mulți români

Care este aparatul din casă care îți poate crește factura la energie electrică cu aproape 5 lei pe zi. Cu toate acestea, el este preferat de mulți români.
30.10.2023 | 07:46
Aparatul din casa care iti creste factura la energie cu aproape 5 lei pe zi De ce il aleg tot mai multi romani
Boilerul, aparatul din casă care îți crește factura la energie cu 5 lei pe zi. De ce este preferat de români. Sursa foto: Wikipedia.org / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este aparatul pe care mulți dintre români îl au în casă și care poate crește factura la energie cu aproape 5 lei pe zi. Care sunt avantajele unui astfel de dispozitiv și cum explică specialiștii consumul său.

Boilerul, aparatul din casă care îți crește factura la energie cu 5 lei pe zi. De ce este preferat de români

În zilele noastre, apa caldă poate fi o mare problemă atât pentru cei care locuiesc la bloc, cât și pentru cei aflați la casă. Când sistemul de încălzire locală te dezamăgește, iar acest aspect este frecvent întâlnit în România, cauți o sursă de apă caldă eficientă pentru tine și familia ta.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți români tind să aleagă un boiler electric pentru a nu mai avea probleme cu apa caldă. Tehnic vorbind, boilerul electric este un aparat de uz casnic folosit pentru a încălzi apa, pe baza de energie electrică.

Date fiind costurile sale de utilizare, el nu este întotdeauna prima opțiune pentru încălzire. Cei care recurg la acest dispozitiv caută cele mai bune soluții. Ideal ar fi ca un boiler electric pe care îl cumpărăm să aibă o capacitate mare. Mai exact, să consume puțin și să fie de calitate bună.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la prompt-service.ro ne spun, cu exactitate, care este consumul mediu al unui boiler electric. Dacă luăm exemplu celui mai des întâlnit model, unul cu o capacitate de 50 de litri, vedem cum acesta consumă în medie 1,8 kW/oră.

Costul său final se poate afla printr-un simplu calcul matematic. Trebuie să înmulțim consumul mediu pe oră cu numărul de ore de funcționare a boilerului pe zi. Dacă, de exemplu, media e de 2 ore pe zi de funcționare cu 1,8 kW/ora rezulta un consum de 3,6 kW pe zi.

ADVERTISEMENT

În final, trebuie să înmulțim această valoare cu prețul pe kW practicat de furnizorul de energie electrica. Astfel, la un cost de 1,3 lei pe kW, funcționarea boilerului se va apropia de 5 lei pe zi, mai exact 4,68 lei pe zi.

Consumul lunar al unui boiler electric cu puterea de 1,8 kW si capacitate 50 litri, care funcționează zilnic 2 ore, se apropie de 140 lei. Acest calcul se poate aplica și pentru boilere de capacitate mai mică, așa cum sunt cele de 15 sau 30 de litri.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru a reduce consumul zilnic al unui boiler

Aceiași specialiști ne spun și ce este recomandat să facem pentru a reduce consumul zilnic al unui boiler. Astfel, e important să alegem un boiler electric cu funcția de control a temperaturii.

Boilere de o calitate superioară permit cetățeanului să controleze temperatura apei. Ce trebuie să faceți? E simplu: alegeți o temperatură potrivită pentru a nu solicita prea mult boilerul.

Apoi, e important să închidem robinetul când nu avem nevoie de apă, atât la duș cât și la chiuvetă. Nu în ultimul rând, se poate opta pentru un boiler termoelectric. Acesta folosește energie electrică dar și agentul termic din centrala termică, pentru a menține o temperatură constantă.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor