Life

Cum să reduci facturile pe timp de vară. Cele 5 metode care te ajută să economisești curent electric

Cum să reduci facturile pe timp de vară. Poți folosi mai multe metode pentru a economisi curentul electric în casa ta.
07.06.2023 | 18:07
Cum sa reduci facturile pe timp de vara Cele 5 metode care te ajuta sa economisesti curent electric
Cum să reduci facturile pe timp de vară. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum poți să reduci facturile pe timp de vară. Câteva metode foarte ingenioase care te pot ajuta să economisești curent electric în aceste luni. Astfel, vei plăti mai puțin.

Cum să reduci facturile pe timp de vară

Unul dintre cele mai importante sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când vrei să reduci facturile pe timp de vară este să nu supraîncălzești apa.

ADVERTISEMENT

Un lucru foarte important pe care trebuie să faci este să setezi boilerul sau o centrala în funcție de ce folosești, la o temperatură care să nu depășească 60° Celsius. Un alt lucru pe care poți să-l faci ca să păstrezi răcoare în casă este a trage pe perdelele sau jaluzelele.

O altă soluție pentru a te răcori în casă pe timpul zilelor de vară călduroase este să folosești un ventilator. Acestea folosesc mai puțin energie decât aparatele de aer condiționat și în acest fel vei face economie.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat este să nu folosești luminile din casă pe tot parcursul zilei. Aprinde-le când este întuneric în casă și în acest fel poți să economisești foarte multă energie.

Sfaturi utile pentru facturi mai mici vara

Un alt sfat este să nu ții toate aparatele electrocasnice în priză. Mulți dintre noi plecăm la serviciu de dimineață și ne întoarcem acasă abia seara, așa că nu are niciun sens să ții toate electrocasnicele în priză.

ADVERTISEMENT

Desigur, nu este cazul pentru frigider sau congelator, ci pentru televizoare, mașina de spălat sau încărcătoarele de la telefon, pe care de multe ori le uităm în priză.

Altă idee bună pentru a reduce facturile pe timp de vară sunt ventilatoarele de tavan. Acestea răcoresc locuința mult mai eficient decât cele clasice și te pot ajuta inclusiv să reduci facturile la curent.

ADVERTISEMENT