News

Aparatul electric care are un consum enorm. Îți poate da contorul de curent peste cap dacă îl laşi în priză

Există un aparat electric care te poate costa mai mult decât crezi. Contorul de curent se dă peste cap atunci când îl lași în priză
22.10.2022 | 07:00
Aparatul electric care are un consum enorm Iti poate da contorul de curent peste cap daca il lasi in priza
Banalul aparat electric care îți poate dubla factura. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Ei bine, da, există un obiect simplu în casa fiecărui om care îți poate da contorul de energie peste cap. În cazul acesta, atenția trebuie să fie una la cote maxime. Acesta este imperios necesar să fie mereu scos din priză după ce termini să-l folosești.

De ce nu trebuie lăsat încărcătorul în priză

Consumul unui încărcător este unul considerabil, iar mulți nu-și dau seama de acest lucru. De altfel, prea puțini sunt cei care bagă în seamă un obiect atât de mic. Mulți cred că nu are cum să consume atât de mult și îl trec de fiecare dată cu vederea.

ADVERTISEMENT

Este o primă mare greșeală pe care un om o poate face atunci când vine vorba despre facturi. Mai ales că, vedem cu toții, suntem nevoiți să scoatem bani mulți din buzunare pentru achitarea lor.

Utilitățile aproape că au devenit un lux așa că este nevoie să învățăm să facem economie. Tocmai de aceea, azi, FANATIK, te învață un truc simplu. Puțină lume cunoaște că încărcătorul telefonului trebuie îndepărtat din priză după ce nu mai este folosit.

ADVERTISEMENT

Da, citiți bine, acesta continuă să consume, deși nu are atașat un telefon de el. Și consumă zdravăn, poate da chiar contorul peste cap.

Mai exact, consumul mediu al unui încărcător care stă în priză, dar care nu este conectat la un telefon este de 0.1 wați. Într-adevăr, valoarea este mică, dar ea totuși există.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, trebuie să ținem cont și de numărul de încărcătoare din locuință. Astfel, mai mult de două lăsate în priză ore întregi ar putea aduce încet, dar sigur un consum deloc neglijabil.

Un calcul pe timp îndelungat o să vă ofere o situație exactă și mai ales o să vă ia din portofel o sumă impresionantă. Așadar, chiar și banalul încărcător de telefon intră la regula de a îndepărta orice obiect din priză înainte de a pleca de acasă.

ADVERTISEMENT
Tags: