News

Apare o nouă stațiune pe litoralul românesc. Surpriză mare pentru turiști

Este oficial: o nouă stațiune va apărea pe litoralul românesc al Mării Negre. Se vor investi peste 10 milioane de euro în locație.
20.08.2023 | 10:15
Apare o noua statiune pe litoralul romanesc Surpriza mare pentru turisti
Apare o nouă stațiune pe litoralul românesc: Mamaia Nord. Investiții de 10 milioane de euro. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru turiștii din România și nu numai: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a dat avizul pentru o nouă stațiune pe litoralul românesc al Mării Negre.

Apare o nouă stațiune pe litoralul românesc: Mamaia Nord. Investiții de 10 milioane de euro

În săptămâna recent încheiată, ministrul economiei, Ştefan-Radu Oprea, a anunțat că în România va apărea o nouă stațiune pe litoral, foarte aproape de Năvodari. Actele au fost deja semnate.

ADVERTISEMENT

Prezent la Năvodari, luni, 14 august, oficialul Guvernului a semnat avizul de înființare a Organizației de Management al Destinației (OMD) ”Stațiunea Mamaia Nord” și l-a înmânat primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru.

”Îmi doresc să promovăm turismul românesc și cred că putem reuși doar printr-o conlucrare bună între instituțiile statului, inclusiv cele de control, și reprezentanții mediului de afaceri și desigur, noi, echipa de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Guvernul României și-a asumat atragerea tuturor fondurilor prin PNRR alocate organizațiilor de management al destinației”, a spus ministrul Ştefan-Radu Oprea.

ADVERTISEMENT

Pentru acest proiect turistic se vor aloca în total 10 milioane de euro. Din această sumă, 8 milioane de euro sunt pentru dezvoltarea OMD-urilor (pe proiecte de infrastructură menite să sporească accesibilitatea, sustenabilitatea şi dezvoltarea destinaţiilor).

Restul de 2 milioane de euro sunt destinate digitalizării destinaţiilor turistice şi elaborarea strategiilor de dezvoltare şi marketing turistic, se mai arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

ADVERTISEMENT

Primarul din Năvodari: ”Vor fi mulți bani europeni care vor ajunge în dezvoltarea stațiunii”

Edilul orașului Năvodari, Florin Chelaru, spune că OMD Staţiunea Mamaia Nord înseamnă oficializarea parteneriatului puternic dintre operatorii din turism de pe litoral şi Primăria Năvodari.

Primarul este încântat de faptul că vor fi mulți bani europeni care vor ajuta la dezvoltarea stațiunii. De la infrastructură, modernizarea spațiilor publice, promovare și până la organizarea de evenimente.

ADVERTISEMENT

”OMD Staţiunea Mamaia Nord înseamnă, în primul rând, oficializarea parteneriatului puternic dintre operatorii din turism de pe litoral şi Primăria Năvodari. Suntem o singură echipă de acum, deciziile le luăm împreună şi avem ca obiectiv comun realizarea unui turism la cele mai înalte standarde.

OMD Stațiunea Mamaia Nord înseamnă, în egală măsură, accesul la fonduri europene pe care Primăria, ca autoritate publică locală, nu le putea accesa.

Vor fi mulți bani europeni care vor ajunge în dezvoltarea staţiunii, de la infrastructură, modernizarea spaţiilor publice, promovare şi până la organizarea de evenimente.

Este evident că va fi mult de muncă, că avem nevoie de oameni cu viziune, dar sunt convins că echipa OMD Staţiunea Mamaia Nord se va ridica la nivelul aşteptărilor pentru că toţi avem acelaşi deziderat: o staţiune înfloritoare, cu turişti din ce în ce mai mulţi şi mai mulţumiţi de condiţiile şi serviciile oferite. Succes OMD Staţiunea Mamaia Nord!”, a declarat primarul din Năvodari, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CE CONȚINE CARNEA de pui din România! Crescătorii de păsări au spus adevărul
CE CONȚINE CARNEA de pui din România! Crescătorii de păsări au spus adevărul
Ce a dus la epidemia de rujeolă. Explicația unui celebru medic
Ce a dus la epidemia de rujeolă. Explicația unui celebru medic
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!