Life

Staţiunea din România de care râdea toată lumea pe vremuri. Investitorii au schimbat-o la faţă şi turiştii se înghesuie să prindă locuri

Stațiunea ironizată pe vremuri și care în prezent atrage mulțimi de turiști. Cum au schimbat-o investitorii. Peisajul este spectaculos
24.06.2023 | 17:45
Statiunea din Romania de care radea toata lumea pe vremuri Investitorii au schimbato la fata si turistii se inghesuie sa prinda locuri
Despre ce stațiune este vorba. Sursa foto. TripAdvisor
ADVERTISEMENT

O stațiune din România a renăscut după ce cu ani în urmă mulți o luau în râs. Astăzi, turiștii formează cozi pentru a putea ajunge aici și își fac din timp cazări. Totul se datorează investițiilor care s-au făcut pas cu pas și care au schimbat întreg peisajul.

Sovata atrage astăzi turiști precum un magnet, după ce în trecut era ironizată

În stațiunea Sovata, din județul Mureș, găsești în prezent o mulțime de turiști. Ei sunt fascinați de frumusețea locului, dar mai ales de faptul că se pot trata de unele boli cu ajutorul băilor termale. Cât timp stau în apă, pot admira pădurea și verdeața din jur.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce s-a întâmplat aici la Sovata în jurul lacului e fantastic. Nu în jurul lacului, toată pădurea, totul este foarte frumos. Foarte bine amenajat”, a precizat o turistă pentru Observator. Lacul la care se referă aceasta este unul helioterm, cu o suprafață de 40.000 de mp.

Apa termală din Sovata îi vindecă pe oameni de boli

Apa din lacul helioterm din Sovata conține două straturi, unul sărat, la aproximativ 1 metru și jumătate în jos, și unul dulce, la suprafață. Temperatura constantă este de 40 de grade Celsius. Cu ajutorul lacului, diferite persoane s-au vindecat de afecțiuni reumatologice, dermatologice și psoriazis.

ADVERTISEMENT

”Apa sărată de la Lacul Ursu este foarte benefică pentru tratamente reumatologice, boli dermatologice, printre ele si psoriazis – sunt rezultate foarte foarte bune, dar se foloseşte nămolul sacropelic şi apa sărată pentru tratamente de fertilitate”, a declarat și primarul din Sovata, Fulop Laszlo.

Același edil a mărturisit cum a reușit Sovata să devină un obiectiv turistic. Mai exact, prin fonduri europene, guvernamentale și prin privatizări. Investitorii au fost de peste hotare, din Ungaria sau din Marea Britanie. Aceștia și-au dat seama că Sovata are potențial.

ADVERTISEMENT

”Este destul de îngrijit, este destul de aerisită, curată, şi zona-n general. În Ardeal e altfel”, a mai spus și Vasile, un turist din Argeș, care împreună cu soția face un tur al țării cu rulota și nu se aștepta să găsească un peisaj superb în Sovata. Drept urmare, s-au oprit cu rulota pentru trei zile.

Turiștii care se deplasează la Sovata se pot bucura și de o plimbare cu mocănița. Timp de 2 ore, ei pot parcurge frumusețea locului, pe o distanță de 14 kilometri. Acum, pentru că suntem în plin sezon al vacanțelor, durata traseului este și de 3 ore.

ADVERTISEMENT

Referitor la cazări, și aici cererea este mare. Astfel, hotelierii din Sovata se pregătesc din timp cu cele necesare unei vacanțe de neuitat pentru cei care le trec pragul. Pe lângă cazare și masă, se pun la dispoziție și servicii de masaj, de spa-wellness.

”Hotelul nostru oferă, în afară de serviciile de bază, cazare şi masă, o să oferim şi servicii de spa-wellness, practic avem un aqua park”, a comunicat și Zoltan Borbely, directorul unui hotel cu peste 200 de locuri de cazare.

ADVERTISEMENT
Tags: