Life

Apariție rară pe cerul României. E cel mai mare răpitor și a fost surprins în timp ce se hrănea

Apariție rară pe cerul României. Cel mai mare răpitor le-a făcut o bucurie celor care l-au văzut. A fost surprins în timp ce se hrănea.
21.09.2023 | 17:40
Aparitie rara pe cerul Romaniei E cel mai mare rapitor si a fost surprins in timp ce se hranea
Apariție rară pe cerul României. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Apariție rară pe cerul României. Cel mai mare răpitor de la noi din țară a fost surprins în timp ce se hrănea.

Apariție rară pe cerul României. Cel mai mare animal răpitor, surprins când se hrănea

Codalbul este cea mai mare specie de pasăre răpitoare din România. Un exemplar a avut o apariție rară pe Lacul de Acumulare Stânca-Costeşti, de pe rârul Prut.

ADVERTISEMENT

Pasărea a fost văzută în timp ce se hrănea, deasupra apei și oficialii de la Arii Naturale Protejate Botoșani au reușit să-l fotografieze.

„Un exemplar matur de codalb a fost observat hrănindu-se în zona lacului de compensare din cadrul Exploatării Complexe Stânca-Costeşti”, au afirmat oficialii de la Arii Naturale Protejate Botoșani.

ADVERTISEMENT

Codalbul este pe cale de dispariție la noi în țară, mai fiind undeva la 200 de indivizi în natură. Păsările stau în cea mai mare parte în zona Deltei Dunării.

„Populația din România este estimată la 110 – 220 indivizi”, au mai spus oficialii de la Arii Naturale Protejate Botoșani.

ADVERTISEMENT
Codalbul în zbor
Codalbul în zbor

Caracteristici ale acestei păsări rare. Cu ce se hrănește, de fapt

Deși deseori pasărea este numită vulturul codalb, realitatea este că nu este un vultur deloc. Codalbul este o acvilă și trăiește și în alte zone ale lumii, inclusiv Republica Moldova, Rusia și Siberia.

Codalbul este o specie de pasăre răpitoare mare și impresionantă din familia Accipitridae. Această specie se găsește în Europa, Asia și unele părți ale Africii de Nord.

ADVERTISEMENT

Această acvilă este una dintre cele mai mari păsări răpitoare din lume. Adulții pot avea o aripă întinsă de până la 2,4 metri și o greutate care variază de obicei între 3 și 6 kilograme, deși pot exista exemplare mai mari.

Această specie se hrănește în principal cu pește, deși pot include în dietă și alte animale mici sau pasări. Codalbul este cunoscut pentru abilitatea sa de a vâna pești prin scufundări spectaculoase în apă.

ADVERTISEMENT