Life

Aplicația pe care trebuie să o ștergi imediat de pe telefon. Posesorii de Iphone, Samsung sau Huawei se expun unui pericol uriaș fără să știe

Există o aplicație în telefon care te expune unui pericol uriaș. Posesorii de Iphone, Samsung sau Huawei trebuie să o șteargă imediat
26.08.2023 | 21:00
Aplicatia pe care trebuie sa o stergi imediat de pe telefon Posesorii de Iphone Samsung sau Huawei se expun unui pericol urias fara sa stie
Aplicația pe care trebuie să o ștergi cât poți de repede de pe telefonul tău. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

În lumea din ce în ce mai digitală în care trăim, telefoanele mobile au devenit adevărate extensii ale vieților noastre. Cu ajutorul acestor dispozitive inteligente, putem să navigăm pe internet, să comunicăm cu cei dragi, să ne organizăm programul și chiar să efectuăm plăți. Cu toate acestea, odată cu creșterea utilizării aplicațiilor mobile, apar și riscuri pe care trebuie să le luăm în considerare.

Aplicația de care trebuie să scapi neapărat din telefon

Telefoanele mobile pot fi adesea de mare ajutor, însă nu toate aplicațiile sunt motivate de bune intenții. Descoperă ce trebuie să elimini de pe telefonul tău mobil pentru a evita un pericol pe care probabil nu îl realizezi în mod conștient.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă unele dintre ele par a fi utile, ar trebui să iei în considerare să le ștergi fără ezitare. Anumite aplicații pot conține viruși care îți pot fura datele personale. Înainte de a dezinstala o aplicație, este important să ștergi și datele asociate cu ea.

Desigur, există numeroase aplicații utile care ne simplifică viața, de la cele de management financiar până la cele pentru sănătate și productivitate. Totuși, printre acestea se pot strecura și aplicații cu intenții mai puțin bune. De aceea, este important să fim vigilenți în privința aplicațiilor pe care le instalăm pe telefoanele noastre.

ADVERTISEMENT

Un exemplu elocvent este reprezentat de aplicațiile de scanare a codurilor QR. Deși la prima vedere par a fi instrumente utile pentru a accesa rapid informații sau site-uri web, unele astfel de aplicații pot ascunde riscuri semnificative. Imaginați-vă că scanați un cod QR care vă trimite către o pagină web plină de viruși, de unde puteți fi expuși la probleme grave sau phishing. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat să aveți grijă la aplicațiile de acest gen pe care le descărcați și să vă asigurați că provin din surse de încredere.

De remarcat că producătorii au început deja să se ferească de acest lucru. Astfel, pentru utilizatorii de iPhone, modelele mai recente care rulează iOS 11 deja au această funcționalitate încorporată, așadar nu este necesară instalarea unei aplicații suplimentare. Același principiu se aplică și utilizatorilor de Android care rulează versiunea 8 sau ulterioară.

ADVERTISEMENT

Aplicațiile care permit scanarea documentelor pot, de asemenea, să prezinte riscuri. În majoritatea cazurilor, poți realiza aceeași acțiune cu aplicațiile deja incluse în sistemul de operare al telefonului tău. Deținătorii de iPhone pot utiliza aplicația Notes pentru a crea o nouă notă, apoi pot atinge iconița camerei din partea de jos a ecranului și selecta opțiunea “Scanare documente”.

Utilizatorii de Android pot obține același rezultat folosind camera foto sau aplicația Google Drive. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Google Drive, să alegi modul “Scanare” și să fotografiezi documentul pe care dorești să îl scanezi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Parada de 1 decembrie, VIDEO cu Sonia Simionov şi Cristi Popovici. Elicopterele Black...
Parada de 1 decembrie, VIDEO cu Sonia Simionov şi Cristi Popovici. Elicopterele Black Hawk şi drona Bayraktar au defilat în premieră
Fabrizio Romano a spus ce echipă este în pole-position pentru transferul lui Radu...
Fabrizio Romano a spus ce echipă este în pole-position pentru transferul lui Radu Drăgușin
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Momentul cutremurător prin care a trecut milionarul român care construieşte un castel în...
Momentul cutremurător prin care a trecut milionarul român care construieşte un castel în România. Decizia radicală luată
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani....
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani. „Nu credeam să mi se întâmple așa repede” VIDEO
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Simona Halep are INTERZIS! Decizia venită chiar ACUM
Simona Halep are INTERZIS! Decizia venită chiar ACUM
Rona Hrtner, înmormântată. Mama artistei, un monument de durere
Rona Hrtner, înmormântată. Mama artistei, un monument de durere
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
Care este adevărata Românie? Cea solidară sau cea a șmecheriei?
Care este adevărata Românie? Cea solidară sau cea a șmecheriei?
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!