Life

Aplicația pe care trebuie să o ștergi imediat de pe telefon. Posesorii de Iphone, Samsung sau Huawei se expun unui pericol uriaș fără să știe

Există o aplicație în telefon care te expune unui pericol uriaș. Posesorii de Iphone, Samsung sau Huawei trebuie să o șteargă imediat
26.08.2023 | 21:00
Aplicatia pe care trebuie sa o stergi imediat de pe telefon Posesorii de Iphone Samsung sau Huawei se expun unui pericol urias fara sa stie
Aplicația pe care trebuie să o ștergi cât poți de repede de pe telefonul tău. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

În lumea din ce în ce mai digitală în care trăim, telefoanele mobile au devenit adevărate extensii ale vieților noastre. Cu ajutorul acestor dispozitive inteligente, putem să navigăm pe internet, să comunicăm cu cei dragi, să ne organizăm programul și chiar să efectuăm plăți. Cu toate acestea, odată cu creșterea utilizării aplicațiilor mobile, apar și riscuri pe care trebuie să le luăm în considerare.

Aplicația de care trebuie să scapi neapărat din telefon

Telefoanele mobile pot fi adesea de mare ajutor, însă nu toate aplicațiile sunt motivate de bune intenții. Descoperă ce trebuie să elimini de pe telefonul tău mobil pentru a evita un pericol pe care probabil nu îl realizezi în mod conștient.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă unele dintre ele par a fi utile, ar trebui să iei în considerare să le ștergi fără ezitare. Anumite aplicații pot conține viruși care îți pot fura datele personale. Înainte de a dezinstala o aplicație, este important să ștergi și datele asociate cu ea.

Desigur, există numeroase aplicații utile care ne simplifică viața, de la cele de management financiar până la cele pentru sănătate și productivitate. Totuși, printre acestea se pot strecura și aplicații cu intenții mai puțin bune. De aceea, este important să fim vigilenți în privința aplicațiilor pe care le instalăm pe telefoanele noastre.

ADVERTISEMENT

Un exemplu elocvent este reprezentat de aplicațiile de scanare a codurilor QR. Deși la prima vedere par a fi instrumente utile pentru a accesa rapid informații sau site-uri web, unele astfel de aplicații pot ascunde riscuri semnificative. Imaginați-vă că scanați un cod QR care vă trimite către o pagină web plină de viruși, de unde puteți fi expuși la probleme grave sau phishing. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat să aveți grijă la aplicațiile de acest gen pe care le descărcați și să vă asigurați că provin din surse de încredere.

De remarcat că producătorii au început deja să se ferească de acest lucru. Astfel, pentru utilizatorii de iPhone, modelele mai recente care rulează iOS 11 deja au această funcționalitate încorporată, așadar nu este necesară instalarea unei aplicații suplimentare. Același principiu se aplică și utilizatorilor de Android care rulează versiunea 8 sau ulterioară.

ADVERTISEMENT

Aplicațiile care permit scanarea documentelor pot, de asemenea, să prezinte riscuri. În majoritatea cazurilor, poți realiza aceeași acțiune cu aplicațiile deja incluse în sistemul de operare al telefonului tău. Deținătorii de iPhone pot utiliza aplicația Notes pentru a crea o nouă notă, apoi pot atinge iconița camerei din partea de jos a ecranului și selecta opțiunea “Scanare documente”.

Utilizatorii de Android pot obține același rezultat folosind camera foto sau aplicația Google Drive. Tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Google Drive, să alegi modul “Scanare” și să fotografiezi documentul pe care dorești să îl scanezi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!