Life

Cele cinci aplicații pentru Android sau iPhone de care trebuie să scapi imediat. Îți ocupă mult din memoria telefonului

Cinci aplicații pentru Android și Iphone de care trebuie să scapi cât mai rapid. Îți ocupă mare parte din memoria telefonului.
22.06.2023 | 18:18
Cele cinci aplicatii pentru Android sau iPhone de care trebuie sa scapi imediat Iti ocupa mult din memoria telefonului
Ce aplicații din telefon îți consumă memorie multă. Sursa foto: start-up.ro
ADVERTISEMENT

Unele aplicații pe care le avem în telefoanele noastre, Android sau Iphone, ne ocupă o cantitate mare din memorie. Specialiștii în tehnologie ne îndeamnă să le eliminăm. Iată o listă de cinci dintre ele de care trebuie să scăpăm cât mai rapid.

Cele cinci aplicații din telefon pe care trebuie să le dezinstalezi

Prin dezinstalarea acestor aplicații, Androidul sau Iphone-ul tău va dispune din nou de spațiul necesar pentru documente sau imagini de care ai nevoie. Mai întâi de toate este necesar să verifici aplicațiile care îți consumă cel mai mult din aria de stocare, relatează The Sun.

ADVERTISEMENT

De obicei, jocurile video sau sau cele de ascultare a muzicii îți iau cel mai mult din memorie. Evită să le mai descarci. Ca să nu le mai ai în telefon, trebuie să apeși pe ele, iar la un moment dat îți va apărea un buton de ștergere sau dezinstalare.

Totodată, aplicațiile din media vizuală se înscriu și ele pe lista de ștergere. Netflix, Disney+ sau Amazon Video au nevoie de cea mai mare memorie. Le poți urmări în continuare pe laptop, calculator sau pe tabletă. Atenție, se percepe un cost lunar.

ADVERTISEMENT

Genshin Impact este o un joc video, de exemplu, care poate ocupa între 10 și 20 de GB de stocare. Fii atent și la programele de editare video sau la programele de editare foto sau ale sunetului. Ele au nevoie de obicei de peste 20 de GB.

Și aplicațiile de chat pot consuma mult din spațiul de stocare. Cel mai util pentru a descoperi factorii care îți reduc din memorie este să accesezi funcția de ”Setări”.  Mai departe, accesează ”General” , Stocare iPhone” și ”Gestionați aplicațiile dispozitivului”.

ADVERTISEMENT

Diferența dintre spațiul de stocare și memoria telefonului

În fiecare lună este bine să faceți o igienizare a telefonului. În acest mod te asiguri de fiecare dată că dispui de o memorie largă. Evitați să mai lăsați în dispozitiv diferite video-uri de care nu mai aveți nevoie sau diferite fotografii. De altfel, aflați că există o diferență între memorie și spațiul de stocare.

”Pentru a descărca mai multe aplicații și conținut media sau pentru a ajuta telefonul să funcționeze mai bine, puteți să eliberați spațiu pe telefon. Spațiul de stocare este locul în care vă păstrați datele, cum ar fi muzica și fotografiile.

ADVERTISEMENT

Memoria este locul unde executați programele, cum ar fi aplicațiile și sistemul Android. Important: unii dintre acești pași funcționează numai pe Android 9 sau versiunile ulterioare”, avertizează și cei de la Google.

ADVERTISEMENT
Tags: