Life

Aplicațiile pe care să nu le instalezi niciodată pe telefon. Te pot lăsa fără bani pe card, iar hackerii pot prelua accesul la dispozitivul tău

Tu știi ce aplicații nu trebuie să instalezi niciodată pe telefon? Acestea nu doar că te pot lăsa fără bani pe card, dar permit unui străin accesul pe dispozitivul tău.
10.07.2023 | 18:21
Aplicatiile pe care sa nu le instalezi niciodata pe telefon Te pot lasa fara bani pe card iar hackerii pot prelua accesul la dispozitivul tau
Aplicațiile pe care să nu le instalezi niciodată pe telefon. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Sunt aplicații pe care nu trebuie să le instalezi niciodată pe telefon. Acestea pot permite accesul hackerilor la dispozitivul tău. Mai mult de atât, în cele mai rele cazuri riști să pierzi și sume importante de pe card.

Aplicațiile pe care să nu le instalezi niciodată pe telefon.

Un expert cibernetic faimos a vorbit despre ce aplicații nu trebuie să instalezi niciodată pe telefon. E valabil atât pentru cei care au iPhone, cât și pentru cei care au dispozitive cu sistem de operare Android.

ADVERTISEMENT

Toate datele de pe telefon ajung să fie furate, lent, la fel ca și banii de pe card în anumite situații. Mai mult de atât, aceste aplicații pe care nu trebuie să le instalezi niciodată încetinesc performanța telefonului tău.

Acesta este și motivul pentru care mai devreme sau mai târziu riști să te trezești și cu bateria afectată. Într-un interviu acordat pentru The Sun, Dr. Klaus Schenk, vicepreședinte senior, securitate și cercetare a amenințărilor la Verimatrix, a explicat ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, cinci categorii de aplicații populare sunt adesea folosite pentru a introduce programe malware periculoase pe telefonul oricui. Sunt folosite anumite tactici, astfel încât utilizatorul nici nu își dă seama că este o victimă.

“Actorii folosesc adesea diverse tactici pentru a ascunde programe malware sau spyware în aplicații aparent nevinovate. Categoriile populare de aplicații despre care se știe că conțin programe malware includ vizualizatoare PDF, calculatoare, convertoare, jocuri și cititoare de coduri QR”, a dezvăluit Dr. Klaus, pentru The Sun.

ADVERTISEMENT

Cum eviți astfel de aplicații

Iar lista cu aplicații pe care nu trebuie să le instalezi pe telefon nu se încheie doar aici. Expertul susține că și unele aplicații populare pot fi periculoase pentru oricine. Iar aici se încadrează chiar și Twitter ori WhatsApp.

Aceste aplicații banale utilizate de mai toată lumea sunt supuse riscului de a avea program malware în interior. Tocmai din acest motiv, expertul recomandă mai multă atenție la descărcare.

ADVERTISEMENT

“O altă metodă este reambalarea aplicațiilor legitime, cum ar fi aplicațiile de mesagerie populare precum WhatsApp, cu programe malware injectate, exploatând încrederea pe care utilizatorii o acordă aplicațiilor familiare. 

Pentru a vă proteja de astfel de amenințări, este recomandabil să folosiți magazinele oficiale de aplicații ale platformei. Evitați aplicațiile sideloading din surse nesigure și citiți cu atenție recenziile utilizatorilor care nu menționează niciun semn de activitate frauduloasă”,  a mai completat acesta.

ADVERTISEMENT