Life

Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp. Noua funcție care poate afecta internetul de pe telefon

WhatsApp lansează o nouă funcție. Se pare însă că aceasta vine și cu o serie de efecte nu tocmai plăcute legate de consumul de internet.
10.07.2023 | 11:26
Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp Noua functie care poate afecta internetul de pe telefon
Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

WhatsApp lansează o nouă funcție. Mulți utilizatori și-au dorit-o, însă s-ar părea că aceasta nu este tocmai benefică. Tocmai din acest motiv, a fost emis un avertisment interesant, de care oricine trebuie să țină cont.

Noua opțiune pregăti de WhatsApp

O nouă funcție WhatsApp oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și trimite reciproc imagini și videoclipuri la calitate HD. Experții spun însă că există și câteva riscuri. Mai exact, noua funcție ar putea consuma rapid datele dacă nu ești atent.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii WhatsApp se vor bucura în curând de o nouă funcție opțională. Aceasta îmbunătățește semnificativ comunicarea pe aplicație. Mai mult de atât, o mare parte dintre cei care o testează deja au rămas surprinși de rapiditatea ei.

Practic, WhatsApp testează o nouă funcție experimentală care le permite utilizatorilor să trimită contactelor lor imagini și videoclipuri de rezoluție mult mai mare. Noua actualizare oferă opțiunea de a trimite diferite documente în format HD.

ADVERTISEMENT

Vorbim deci despre fotografii, dar și clipuri video. Iar calitatea imaginilor nu se va mai pierde, astfel că oricine document trimis va putea fi văzut la calitate maximă. Ce nu știu mulți utilizatori este însă că această nouă opțiune vine și cu riscuri.

Mai exact, dacă lași opțiunea WhatsApp activată, aceasta ar putea consuma foarte repede alocația lunară de date. Practic, dacă ai abonament la internet, s-ar putea să plătești lunar mai mult dacă uiți opțiunea activă.

ADVERTISEMENT

Riscurile asupra consumului de internet

Cei de la Mirror au dat și un exemplu în acest sens. Astfel, o fotografie de calitate standard utilizează aproximativ 2,2 MB de date. Pe de altă parte, această cantitate ajunge la aproape 5 MB dacă este postată la calitate HD, adică de peste două ori mai mare.

Videoclipurile pot consuma și mai mult de atât. Astfel, dacă nu dispui de date nelimitate, vei vedea că ai nevoie de mai mult internet lunar. Iar asta înseamnă evident o factură mai mare la abonament, sau o opțiune mai costisitoare.

ADVERTISEMENT

Cei de la Meta s-au gândit însă la asta. Potrivit WABetaInfo, “calitatea standard” este întotdeauna opțiunea implicită pentru orice videoclip trimis, cu excepția cazului în care selectezi opțiunea de înaltă calitate. În plus, videoclipurile și fotografiile de înaltă definiție pe care le primești vor fi marcate ca atare.

Trebuie menționat însă că WhatsApp stochează în mod implicit fișierele pe care le primești pe dispozitiv. Astfel, ar fi recomandat să verifici setările, astfel încât să știi că opțiunea a fost dezactivată după utilizare.

Amintim că WhatsApp mai are în plan și alte opțiuni în perioada următoare. Iar de ele se vor bucura atât utilizatorii de iPhone, cât și cei de Android. Cât despre opțiunea de mai sus, aceasta este momentan testată și urmează a fi implementată.

ADVERTISEMENT