News

Apple vrea să producă o mașină proprie. Cum arată și când va fi disponibilă pe piață

22.12.2020 | 09:57
Apple vrea sa produca o masina proprie Cum arata si cand va fi disponibila pe piata
ADVERTISEMENT

Apple pare sătulă de fabricat diferite telefoane si gadget-uri, astfel că vrea să înceapă producția de automobile până în 2024.

Apple Inc crede că în 2024 va avea un vehicul de pasageri cu propria tehnologie pentru baterie.

Potrivit Mediafax, bateriile ar avea un design revoluționar care ar reduce „radical” costul lor și ar putea crește autonomia vehiculului.

ADVERTISEMENT

Apple va produce o mașină din 2024

Compania Apple a dezvoltat, începând cu 2014, Project Titan, un proiect menit să conceapă o mașină de la zero. Proiectul e supervizat de Doug Field, un „veteran” Apple care a lucrat și la Tesla.

Conform unor surse, Apple a progresat suficient încât să construiască un vehicul, mai ales că rivalii de la Waymo au construit robo-taxiuri.

ADVERTISEMENT

Apple a refuzat să comenteaze planurile sale referitor la acest subiect, însă surse din cadrul companiei anunță că acesta e marele țel pentru gitantul care produce sute de milioane de produse electronice în fiecare an.

În comparație, cei de la Tesla au avut nevoie de 17 ani pentru a obține profituri din producția de automobile.

ADVERTISEMENT

Dacă există o companie pe planetă care are resursele pentru a face acest lucru, probabil că este Apple. Dar, în același timp, nu este un telefon mobil”, a declarat o persoană direct implicată în Project Titan.

Proiectul Titan este cea mai ambițioasă încercare a Apple de a construi o mașină
Proiectul Titan este cea mai ambițioasă încercare a Apple de a construi o mașină

Cu toate acestea, rămâne de văzut cine ar asambla o mașină Apple, dar cel mai probabil va exista un parteneriat de producție cu o companie specializată. Totodată, cei de la Apple ar putea să conceapă un sistem de conducere autonom care să fie integrat pe o mașină fabrucată de un producător de automobile oarecare.

ADVERTISEMENT

Din cauza pandemiei, cel mai probabil producția va fi devansată până în anul 2024 sau 2025.

Investitorii Apple nu știu ce să creadă despre acest proiect. Trip Miller a declarat că cei de la Apple ar trebui să se preocupe, mai degrabă, pe dezvoltarea unui sistem de operare avansat sau o nouă tehnologie pentru baterie.

ADVERTISEMENT