News

Avarie majoră în Capitală, peste 1.000 de blocuri fără căldură, la minus 7 grade Celsius. S-a spart o conductă pe Magistrala Griviţa

În condiţiile în care meteorologii anunţă pentru Bucureşti cea mai rece noapte din această iarnă, peste 1.000 de blocuri nu mai primesc apă caldă şi căldură până miercuri seară.
09.01.2024 | 13:59
Avarie majora in Capitala peste 1000 de blocuri fara caldura la minus 7 grade Celsius Sa spart o conducta pe Magistrala Grivita
Avarie majoră la CET Grozăveşti Foto: captură ecran
ADVERTISEMENT

Zeci de mii de oameni vor avea frig în case în noaptea de marţi spre miercuri, furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire fiind sistată pentru aproximativ 1.000 de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din sectoarele 2, 5 şi 6.

De peste trei ani sunt disponibili bani europeni pentru repararea conductei

O avarie produsă marţi dimineaţă la Magistrala Griviţa, pe şoseaua Grozăveşti, face imposibilă furnizarea de apă caldă şi căldură cel puţin până miercuri, la ora 23.30. Asta în condiţiile în care meteorologii prognozează temperaturi de minus 7 grdae Celsius în Capitală, probabil cea mai rece noapte de până acum, în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al Termoenergetica în Sectorul 2 zonele afectate sunt: şoseaua Ştefan cel Mare şi bulevardul Lacul Tei, în sectorul 5 Calea 13 Septembrie, şoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum şi strada Nicolae Filimon, Calea Griviţei, bulevardul Constructorilor şi complexele studenţeşti “Leu” şi “Regie”, din Sectorul 6.

Avaria s-a produs pe conducta cu diametrul de 1.000 de milimetri de pe magistrala Griviţa. “Avaria s-a produs pe magistrala Griviţa, pe conducta cu diametrul de 1.000 de milimetri. Au fost începute, în regim de urgenţă, manevrele de sectorizare, închidere şi golire a conductei, apoi cele de aerisire.

ADVERTISEMENT

Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparaţia avariei şi încărcarea magistralei”, au transmis cei de la Termoenergetica.

Tronsonul afectat face parte din obiectivul 7 al proiectului de reabilitare pe fonduri europene (prin POIM), iar banii europeni sunt disponibili încă din 2020, însă conducta nu a fost înlocuită până în prezent.

ADVERTISEMENT

Avaria s-a produs în jurul orei 9, iar cum în condițiile temperaturilor reduse crește pericolul de îngheț în instalații, care se pot efectiv „sparge”,  echipele de la ELCEN, operatorul CET Grozăvești au luat deja măsuri rapide pentru a preveni o situație de îngheț.

De asemenea, compania mai menţionează că dispeceratele şi echipele de intervenţie lucrează permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Pe măsură ce lucrările se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.

ADVERTISEMENT

Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

ADVERTISEMENT