News

Are cinci frați, însă niciunul nu a mers la școală. Cum a reușit Marcel să ia Bacul și să intre la facultate

În clasa întâi, brăileanul a rămas repetent și nimeni nu-i dădea vreo șansă în viață. Între timp, tânărul și-a învins destinul și a intrat la facultate.
08.08.2023 | 19:10
Are cinci frati insa niciunul nu a mers la scoala Cum a reusit Marcel sa ia Bacul si sa intre la facultate
Tânărul din Brăila a obținut o medie foarte bună la Bacalaureat / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Se numește Marcel Mustafa și a crescut într-un sat din Brăila. Provine dintr-o familie modestă, cu cinci frați. În urmă cu puțin timp, Marcel a fost admis la Facultatea Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole din București, Marcel devenind, astfel, singurul membru al familiei care are o diplomă școlară.

În clasa întâi, Marcel a rămas repetent

Frații lui Marcel nu au nici măcar o zi de școală. La fel și părinții. Familia tânărului muncește din greu, în fiecare zi, pentru a-și putea asigura traiul. Inițial, nici Marcel nu a fost lăsat să meargă la școală, însă părinții au cedat insistențelor lui.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, relația lui cu școala a început anevoios. În clasa întâi a rămas repetent, din cauza absențelor nemotivate.

„În primul an, am mers la școală 2 luni de zile, după care a trebuit să renunț și să mă duc cu părinții la muncă prin sat, la muncile câmpului. Nu-și permiteau financiar să-mi acopere cheltuielile: rechizite, îmbrăcăminte și ce îmi trebuia mie pentru școală.

ADVERTISEMENT

Când trebuia să trec clasa a doua, eu m-am dus foarte fericit și bucuros, că trebuia să fiu clasa a doua, dar de fapt, n-am trecut clasa a doua, am trecut tot clasa întâi din cauza absențelor”, a povestit Marcel Mustafa pentru PressHub.

Marcel: ”Părinții voiau să termin cu școala”

Din fericire, tânărul a dat peste o învățătoare dedicată, care a știut să-l motiveze și chiar i-a cumpărat rechizite, pentru a putea să meargă la școală.

ADVERTISEMENT

„Noi am crescut 6 frați, dar niciunul dintre ei nu a mers la școală. Eu sunt singurul și am dus o luptă foarte grea. Simțeam o presiune din partea fraților mai mari și a părinților, care voiau să termin cu școala și să mă apuc de muncă, să aduc bani în casă, pentru că nu ne puteam susține”, a mai povestit băiatul.

După ce a terminat gimnaziul, tânărul a plecat de acasă și s-a mutat la oraș, acolo unde s-a angajat ca ospătar, pentru a-și putea plăti chiria. În paralel, el a urmat cursurile unei școli profesionale. Decizia a fost luată, din nou, împotriva părinților lui, care l-au sfătuit să rămână acasă și să-i ajute la muncă.

ADVERTISEMENT

A luat Bacalaureatul cu 9.01

Marcel nu i-a ascultat, însă. Din contră, după ce a absolvit școala profesională, el a ales să plece la București, unde s-a înscris la un liceu, la seral. Anul acesta, el a luat examenul de Bacalaureat cu media 9,01 și a fost admis la Facultatea Inginerie și Managementul Afacerilor Agricole.

Totuși, Marcel spune că misiunea lui nu se va opri. Acum, visul lui este să poată ajuta copii care se află în situația pe care el a avut-o acasă. Tânărul spune că fiecare copil ar trebui lăsat să-și aleagă singur drumul în viață și motivat să nu renunțe la școală.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un...
Interviul care face înconjurul lumii: a dezvăluit că tatăl său a fost un spion care s-a sinucis! "Nu pot să spun mai multe!"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de...
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă