News

Armata face recrutări! Cine sunt cei vizați

28.06.2020 | 09:42
Armata face recrutari Cine sunt cei vizati
Armata face recrutări! Cine sunt cei vizați. Sursa foto: adevarul.ro
ADVERTISEMENT

Armata Română a anunțat că face recrutări și pune la dispoziție peste o mie de locuri la nivelul întregii țări.

Campania MApN se adresează cetățenilor care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

ADVERTISEMENT

Cei dornici pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere.

Recrutări în Armata Română

Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetăţeni care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

ADVERTISEMENT

Pentru anul în curs, 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri de rezerviști voluntari (maiştri militari, subofiţeri, gradați și soldați), în unități militare din mai multe zone ale țării.

Sunt vizate județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vrancea și din municipiul București, potrivit unui comunicat de presa al MApN.

ADVERTISEMENT

Cum se derulează procesul de recrutare și selecție

Românii care doresc să se înscrie se pot prezenta până la data de 10 iulie, atât la sediul Centrului Militar Zonal/Judeţean/de Sector, pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la alt Centru Militar Zonal/Judeţean/de Sector, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu.

La prezentare candidaţii vor avea asupra lor următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi copie;
  • permisul de conducere (pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice), în original şi copie;
  • livretul militar (numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist), în original şi copie.
ADVERTISEMENT

În următoarea etapă, personalul recrutor din cadrul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector va informa candidații cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv, unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală și unitatea militară / centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială (pentru candidații proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară).

De asemenea, candidații proveniți din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește orientarea către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Pentru detalii suplimentare privind organizarea și desfășurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecție și instruire, inclusiv a modului de aplicare a măsurilor de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus COVID-19, se recomandă contactarea telefonică a Centrelor Militare Zonale/Județene/de Sector.

ADVERTISEMENT