Hotnews

Armata Română iese la cumpăraturi: Transportoare blindate, corvete şi o escadrilă de F16

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a anuntat ca armata va incepe un program pentru noi achizitii. Motoc a declarat intr-un interviu acordat Hotnews ca vor fi cumparate transportoare blindate, corvete...
04.04.2016 | 20:54
Armata Română iese la cumpăraturi: Transportoare blindate, corvete şi o escadrilă de F16
ADVERTISEMENT

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a anuntat ca armata va incepe un program pentru noi achizitii. Motoc a declarat intr-un interviu acordat Hotnews ca vor fi cumparate transportoare blindate, corvete multifunctionale pentru fortele navale si o noua escadrila de avioane F16.

“Vorbim aici de transportoare blindate 8×8, de vehicule 4×4 fie pe roti, fie pe senile, si de ceea ce se numesc tehnic platforme multifunctionale de transport – sunt camioane cu diverse destinatii pentru uzul armatei, aici vorbim de circa 25 de profile diferite. In plus fata de aceasta, tot la nivelul fortelor terestre, avem un proiect tot de completare a capacitatilor de comunicatii si informatica, deci achizitionare de sisteme moderne, dar si compatibile intre ele.

ADVERTISEMENT

Sa dezvoltam acest lucru la nivelul fortelor terestre, pornind de la o solutie tehnica dezvoltata in Romania si cu productie ulterioara implantata, in cea mai mare masura a posibilului – evident, depinde si de planurile si analizele acestor investitori – unde, cum si cat vor dori sa aiba o detasare a productiei in Romania”, a declarat ministrul.

Mihnea Motoc a precizat ca prima transa de transportoare blindate ar putea fi cumparata chiar in 2016.

ADVERTISEMENT

Ministrul a punctat ca anul acesta ar urma sa intre in dotarea Fortelor Aeriene Romane primele aparate F16, care vor fi aduse in septembrie, iar restul pana la sfarsitul anului.

“2016 este consacrat pregatirii procedurilor necesare lansarii, atribuirii unei achizitii pentru cea de-a doua escadrila de avioane F16 in cursul anului viitor. Sunt necesare o serie de proceduri, de aprobari interne, este necesara, in primul rand, identificarea disponibilului de noi aparate, din dotarea fortelor aliatilor nostri, in primul rand. Stim ca e un context in care cererea e mare si o escadrila disponibila nu este chiar asa de la indemana”, a continuat Motoc.

Ministrul a vorbit si despre modernizarea fregatelor in santierele navale din Romania, dezvaluind cand vor fi gata.

ADVERTISEMENT

“Va fi o finalizare diferentiata a lucrarilor de modernizare, daca memoria ma serveste, prima fregata modernizata ar trebui sa fie gata in 2018, iar cea de-a doua in 2020”, a mai spus Motoc.

Sursă: www.ziare.com

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri