News

Armata Rusiei și-ar fi pierdut încrederea în Vladimir Putin: ”Capul peștelui e complet putrezit”

Soldații ruși și-ar fi pierdut total încrederea în Vladimir Putin și în restul liderilor militari, potrivit unui anunț al unui fost ofițer FSB.
11.12.2022 | 17:18
Armata Rusiei siar fi pierdut increderea in Vladimir Putin Capul pestelui e complet putrezit
Armata Rusiei în Ucraina. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Capul peștelui este complet putrezit”, a transmis acesta într-o filmare pe internet, care a circulat în rândurile pro-ruse.

Armata Rusiei și-ar fi pierdut încrederea în Vladimir Putin

Tot mai mulți ofițeri ruși sunt nemulțumiți de modul în care Vladimir Putin și liderii militari pun la cale războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui blogger influent naționalist rus și un fost ofițer FSB, care a vizitat zona din conflict, tensiunile sunt tot mai ridicate în rândul militarilor ruși.

Conform Sky News, criticile față de regim sunt extrem de rare în Rusia, deși bloggerii naționaliști din Rusia nu s-au ferit să prezinte pe larg inclusiv înfrângerile suferite de ruși în diverse regiuni precum Harkov.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Igor Girkin, fost ofițer al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei), care a ajutat Rusia să anexeze Crimeea în 2014 și a organizat miliții pro-ruse în estul Ucrainei, vorbește despre nemulțumirile soldaților ruși aflați pe front.

Într-un videoclip de 90 de minute postat pe internet, Girkin a transmis că ”capul peștelui e complet putrezis”, parafrazând proverbul ”peștele de la cap se împute”, semn că liderii de la Kremlin au mari probleme de credibilitate în rândul omului de rând. Girkin crede că Rusia nu poate avea succes în Ucraina fără o conducere competentă și fără oameni care știu ce fac pe front.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt doar eu… oamenii nu sunt deloc orbi și surzi: oamenii de la nivelul mediu de acolo nici măcar nu-și ascund opiniile care, cum să spun, nu sunt pe deplin elogioase la adresa președintelui sau a ministrului apărării”, a transmis Girkin.

Ministerul rus al Apărării a refuzat să răspundă comentariilor lui Girkin, un frecvent critic al lui Serghei Șoigu.

ADVERTISEMENT

Rușii încearcă în această perioadă să captureze orașul Bakhmut, însă luptele de acolo sunt grele și progresul armatei ruse e lent. Specialiștii cred că Rusia așteaptă trecerea iernii, pentru a declanșa o nouă ofensivă cu cei 150.000 de recruți care în această perioadă se antrenează pentru a fi pregătiți de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT