News

Cine este, potrivit FSB, Natalia Vovk, presupusa autoare a atentatului contra Dariei Dughina

Serviciul de securitate al Rusiei își continuă campania de învinovățile a spionajului ucrainean pentru uciderea fiicei lui Aleksandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin.
22.08.2022 | 21:04
Cine este potrivit FSB Natalia Vovk presupusa autoare a atentatului contra Dariei Dughina
FSB a făcut publice imagini cu presupusa autoare a atentatului în care a murit Daria Dughina Foto: Gulf Today
ADVERTISEMENT

FSB a distribuit luni, în spațiul public, informații despre Natalia Vovk, femeia care, potrivit agenției, ar fi autorul atentatului în care a murit Daria Dughina.

Cum își susține FSB acuzațiile la adresa Ucrainei

Informațiile publicate de FSB sunt însoțite și de un montaj video în care ar fi prezentate mișcările presupusei spioane ucrainene prin Rusia.

ADVERTISEMENT

Clipul video cu o durată de două minute și 19 secunde este structurat în patru secțiuni. În prima parte o mașină marca Mini Cooper, pe care Natalia Vovk ar fi utilizat-o în Rusia este supusă unui control la intrarea în țară

În cea de a doua parte Vovk intră ăntr-un imobil din Moscova în care ar fi închiriat o locuință, imobil în care, potrivit FSB, locuia și Daria Dughina.

ADVERTISEMENT

În cel de-al treilea calup de imagini este arătat un control de securitate la care Vovk ar fi fost supusă atunci când ar fi părăsit Federația Rusă cu destinația Estonia.

În sfârșit, în ultima parte a montajului video ar fi mașina femeii desemnate ca suspect de FSB în cadre statice. Ultimul cadru este o imagine alb-negru a femeii nominalizate de FSB drept autor al atentatului.

ADVERTISEMENT

Cine este Natalia Vovk, potrivit FSB

Natalia Vovk, născută în 1979, cetățean ucrainean este, conform FSB, persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina.

Vovk ar fi sosit în Rusia în data de 23 iulie împreună cu fiica ei, Sophia Şaban, născută în 2010. Presupusa membră a serviciilor de securitate ucrainene ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina la Moscova.

ADVERTISEMENT

Natalia Vovk ar fi urmărit-o pe Dughina cu o mașină marca Mini Cooper, ale cărei plăcuțe de  înmatriculare ar fi fost schimbate de trei.

De asemenea, FSB susține că Vovk ar fi folosit în Rusia mai multe documente de identitate.

Potrivit agenției ruse, femeia și fiica ei au ajuns la Festivalul Tradițiilor, la care a participat și Daria Dughina, iar după explozia mașinii acesteia, în data de 21 august, cele două – mamă și fiică – ar fi plecat spre Estonia prin regiunea Pskov.

Acuzațiile FSB au fost publicate de agenția de presă rusă TASS, iar mijloacele media internaționale nu au putut verifica autenticitatea imaginilor și informațiilor.

ADVERTISEMENT