News

Armata ucraineană a capturat un mercenar din grupul Wagner. Ce declarații șocante a făcut la interogatoriu

Un mercenar din grupul Wagner a fost capturat de armata ucraineană. În timpul interogatoriului, bărbatul a făcut câteva declarații surprinzătoare.
13.03.2022 | 20:01
Armata ucraineana a capturat un mercenar din grupul Wagner Ce declaratii socante a facut la interogatoriu
Armata ucraineană a capturat un mercenar din grupul Wagner. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un mercenar la grupului militar privat rus Wagner a fost prins de ofiţeri din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Acesta făcea o recunoaştere în apropierea satului Novoukrainka, pentru ca unitatea sa să poată ajunge la Herson din direcţia Doneţk, transmite Pravda.com.

Mercenar din grupul Wagner, capturat de ucraineni

După ce a fost capturat, merceranul a declarat că nu a văzut ”ucraineni fericiţi”, așa cum iar fi spus șefii înaintea operațiunilor din Ucraina, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Mercenarul din grupul Wagner a fost luat prizonier lângă satul Kuibișev de către militarii din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei.

În timpul interogatoriului ar fi dezvăluit faptul că superiorii săi i-au spus că ”civilii îi vor întâmpina cu zâmbetul pe buze şi că sarcina lor este să elibereze oamenii de nazişti”.

ADVERTISEMENT

Mercenar din grupul Wagner: ”N-am văzut ucraineni fericiți”

Dmitri Pustovetov s-a născut în 1984 şi este antreprenor militar al Regimentului 70 de puşcaşi motorizat staţionat în Republica Cecenă. Înainte de conflictul din Ucraina, bărbatul a fost comandant militar al grupului Wagner și a luptat în Siria.

Acesta a trecut graniţa cu Ucraina pe 24 februarie, conform Ukrainska Pravda. După ce a stat timp de două nopţi lângă Metiopol, s-a mutat la Doneţk. Unitatea sa urma să meargă către Herson. Aflat în recunoaștere în regiunea Zaporojie, Pustovetov a fost luat prizonier lângă satul Kuibişev.  La interogatoriu a precizat că n-a dat de niciun nazist şi nu a văzut ”ucraineni fericiţi”.

ADVERTISEMENT

Grupul Wagner, armata privată a lui Putin

Grupul Wagner este o miliţie privată condusă de un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta operează ca o ramură independentă a statului. În ianuarie ar fi sosit în Ucraina între 2.000 şi 4.000 de mercenari aduși de această grupare.

O parte dintre ei au fost trimişi în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, în timp ce alţi 400 au intrat din Belarus şi s-au îndreptat către capitala Kiev.

ADVERTISEMENT