Sport

AS Roma, calificare la penalty-uri cu Feyenoord în play-off-ul Europa League. Toate rezultatele serii și echipele care merg în optimi

AS Roma a eliminat-o dramatic pe Feyenooord în play-off-ul Europa League după executarea loviturilor de la 11 metri. AC Milan, Benfica și Marseille sunt și ele în optimi.
23.02.2024 | 00:36
AS Roma calificare la penaltyuri cu Feyenoord in playofful Europa League Toate rezultatele serii si echipele care merg in optimi
AS Roma a eliminat-o dramatic pe Feyenooord în play-off-ul Europa League după executarea loviturilor de la 11 metri
ADVERTISEMENT
22-02-2024
17:44

Rezultatele meciurilor din returul play-off-ului Europa League

  • Freiburg* – Lens 3-2 după prel. (Sallai 68, 90+3, Gregoritsch 99 / Pereira da Costa 28, Wahi 45+2); în tur: 0-0
  • Qarabag* – Braga 2-3 după prel. (M. Silva 102, Akhundzade 120+2 / Fernandes 71, Djalo 83, Banza 112 pen.); în tur: 4-2
  • Rennes – AC Milan* 3-2 (Bourigeaud 11, 54 pen., 68 pen. / Jovic 22, R. Leao 58); în tur: 0-3
  • Toulouse – Benfica* 0-0; în tur: 1-2
  • AS Roma* – Feyenoord 1-1, 4-2 după pen. (Pellegrini 15 / Gimenez 5); în tur: 1-1
  • Marseille* – Șahtior Donețk 3-1 (Aubameyang 23, Sarr 74, Kondogbia 82 / Sudakov 12 pen.); în tur: 2-2
  • Sporting Lisabona* – Young Boys Berna 1-1 (Gyokeres 13 / Ganvoula 83 pen.); în tur: 3-1
  • Sparta Praga* – Galatasaray 4-1 (Preciado 8, Tuci 74, Haraslin 81, Kuchta 90+6  / Bardakci 17); în tur: 2-3

* Echipe calificate în optimi de finală.

Joi, 22 februarie, au loc meciurile retur din play-off-ul Europa League. De departe cel mai așteptat joc va fi pe Olimpico din Roma, unde Feyenoord, după 1-1 acasă, va forța prima calificare din istoria meciurilor directe cu AS Roma chiar pe terenul italienilor. Cu excepția partidelor Rennes – AC Milan, gazdele pleacă de la 0-3,  Qarabag – Braga, victorie azeră incredibilă în tur, cu 4-2) și Sporting Lisabona – Young Boys (3-1 în tur pentru lusitani), toate celalte partide vor fi extrem de echilibrate.

Programul meciurilor din returul play-off-ului Europa League

Joi, 22 februarie

  • ora 19:45 Freiburg – Lens (tur 0-0)
  • ora 19:45 Qarabag – Braga (tur 4-2)
  • ora 19:45 Rennes – AC Milan (tur 0-3, PRO Arena)
  • ora 19:45 Toulouse – Benfica (tur 1-2)
  • ora 22:00 AS Roma – Feyenoord (tur 1-1, PRO Arena)
  • ora 22:00 Marseille – Șahtior Donețk (tur 2-2)
  • ora 22:00 Sporting Lisabona – Young Boys Berna (tur 3-1)
  • ora 22:00 Sparta Praga – Galatasaray (tur 2-3)
ADVERTISEMENT

Continuă blestemul Romei pentru Feyenoord în play-off-ul Europa League?

Este o mare presiune asupra celor de la Feyenoord înaintea returului de la Roma, pentru că s-ar profila încă o dată drama unei continue eliminări sau înfrângeri, cum a fost finala Conference League din 2022, în fața gialorossilor. Aceștia nu au fost niciodată până acum eliminați de batavi și au toate șansele să mențină intact acest tabuu.

Evident, oaspeții fac tot felul de declarații războinice, spunând că acum se va încheia blestemul roman, dar judecând realist situația e mai mult un mod doar de autoîncurajare în fața unui adversar care ultima dată, adică anul trecut, le-a dat patru goluri cu mare ușurință.

ADVERTISEMENT

„Vulturii” de la Benfica ajung în Orașul Rozelor

La prima strigare, dubla Benfica – Toulouse a fost privită ca una în care există marea favorită din Lisabona și victima perfectă, echipa franceză. Însă au lipsit doar câteva secunde ca pe Estadio da Luz din capitala Portugaliei să consemnăm o mare bombă, scorul fiind egal, 1-1. Benfica a marcat golul victoriei la ultima fază a meciului.

Acum, la Toulouse, în orașul „rozelor”, gazdele au nevoie de o victorie la un singur gol pentru ca să avem o calificare decisă în prelungiri sau la lovituri de departajare sau două pentru o imensă surpriză, Benfica fiind considerată o candidată mare la câștigarea trofeului sau măcar pentru a juca finala.

ADVERTISEMENT

Marseille primește vizita ucrainenilor de la Șahtior Donețk cu antrenor nou

Olympique Marseille a făcut 2-2 la Hamburg, cu Șahtior Donețk, în prima manșă, după un meci în care ambele echipe au marcat în prelungiri, la interval de nici jumătate de minut! La partida din Germania, pe banca OM-ului s-a aflat italianul Gennaro Gattuso, dar după eșecul din campionat, de la Brest, acesta a fost demis.

În locul său a fost instalat un autohton, fostul seleționer al Coastei de Fildeș, Jean Louis Gasset, care va fi la primul său meci oficial la Marseille. Șahtior, chiar dacă a pierdut aproape toți străinii de valoare, a demonstrat că încă are un potențial ridicat, ajungând în acest play-off ca echipă provenită de pe locul 3 din grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Braga mai crede în miracole în returul play-off-ului din Europa League

Cu siguranță, rezultatul care a șocat cel mai mult în tur a fost succesul cu 4-2 al azerilor de la Qarabag pe terenul echipei portugheze Braga, acolo unde în spatele unei porți se află o stâncă imensă, oferind un cadru absolut fantastic. Pe stâncă au reușit să se cațere pentru victorie oaspeții, dar lusitanii declară că există miracole în forbal și că vin joi seară pentru a încerca imposibilul.

Braga are nevoie mai întâi de o victorie similară, la două goluri, pentru a reechilibra situația. Pe care să o facă apoi favorabilă în prelungiri, întorcând soarta unei calificări la care absolut nimeni din Braga nu mai are cum să creadă în mod rațional, ci doar la nivel sufletesc.

ADVERTISEMENT