Sport

Feyenoord – AS Roma 1-1, în optimile Europa League. AC Milan s-a distrat cu Rennes. Toate rezultatele și marcatorii

Feyenoord și AS Roma au făcut egal, iar AC Milan s-a distrat cu Rennes în manșa tur a optimilor de finală ale Europa League.
15.02.2024 | 23:25
Feyenoord  AS Roma 11 in optimile Europa League AC Milan sa distrat cu Rennes Toate rezultatele si marcatorii
Feyenoord - AS Roma s-a terminat 1-1 în manșa tur a optimilor de finală ale Europa League
ADVERTISEMENT
15-02-2024
17:44

Rezultatele meciurilor din turul optimilor de finală Europa League

  • Feyenoord – AS Roma 1-1 (Paixao 45+1 / Lukaku 67)
  • Galatasaray – Sparta Praga 3-2 (Demirbay 19, Krejci 61 aut., Icardi 90+2 / Preciado 47, Kuchta 65)
  • Șahtior Donețk – Marseille 2-2 (Matviienko 69, Eguinaldo 90+3 / Aubameyang 64, Ndiaye 90+1); se joacă pe teren neutru, la Hamburg.
  • Young Boys Berna – Sporting Lisabona 1-3 (Ugrinic 43 / Amenda 31 aut., Gyokeres 41 pen., Inacio 49)
  • AC Milan – Rennes 3-0 (Loftus-Cheek 32, 48, R. Leao 53)
  • Lens – Freiburg 0-0
  • Braga – Qarabag 2-4 (Banza 44, Moutinho 90+1 / Jankovic 21 pen., Zoubir  54, 69, Benzia 67)
  • Benfica – Toulouse 2-1 (Di Maria 67 pen., 90+8 pen. / Desier 76)

Odată pus în mișcare caruselul cupelor europene după meciurile tur din primele patru optimi de finală ale Champions League, jucate marți, 13 februarie, și miercuri, 14 februarie, urmează și optimile de finală în celaltate competiții europene, manșa tur, în Europa League și Conference League, toate partidele urmând a avea loc joi, 15 februarie, în două etape, de la ora 19:45 câte patru meciuri, respectiv de la ora 22:00 următoarele patru.

Programul meciurilor din turul optimilor de finală Europa League

ora 19:45

  • Feyenoord – AS Roma (PRO Arena)
  • Galatasaray – Sparta Praga
  • Șahtior Donețk – Marseille (la Hamburg)
  • Young Boys Berna – Sporting Lisabona
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • AC Milan – Rennes (PRO Arena)
  • Lens – Freiburg
  • Braga – Qarabag
  • Benfica – Toulouse

Feyenoord – AS Roma, reeditarea finalei Conference League 2022, arbitrat de o brigadă românească

De departe partida de la Rotterdam, dintre Feyenoord și AS Roma, care este o reeditare a finalei Conference League de acum două sezoane, încheiată cu succesul cu 1-0 al italienilor, pe atunci antrenați de Jose Mourinho și care înseamnă singurul trofeu european de până acum din vitrina clubului roman, reprezintă capul de afiș al optimilor Europa League.

Tocmai la acest meci de o asemenea importanță UEFA a decis să delege o brigadă românească, avându-l la centru pe bucureșteanul Radu Petrescu. Gazdele au ceva probleme de lot, cinci jucători fiind indisponibili dar și Roma se prezintă fără cei doi englezi, Smalling în centrul apărării și Abraham în linia de atac.

ADVERTISEMENT

Duel roșu-negru la Milano

Pe San Siro din Milano va fi o simfonie a culorilor roș-negre, care sunt tradiționale atât pentru AC Milan cât și pentru oaspeții de la Rennes. O formație franceză periculoasă numai în sensul în care ar putea da multe bătăi de cap atacului milanez, pentru că are o adevărată știință a jocului de apărare

Milan are destule probleme de lot, dar majoritatea sunt din compartimentul defensiv, astfel încât dacă pe teren se vor afla Olivier Giroud, Rafael Leao și Theo Hernandez va fi foarte important, pentru că acest trio va ține sub presiune defensiva lui Rennes și șansele de contraatac ale francezilor vor fi destul de mici.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea lui Arsenal primește vizita unei echipe germane dintr-un centru universitar celebru

Un alt meci de calitate se anunță a fi în nordul Franței, pe stadionul Felix Bollaert din Lens, acolo unde sunt unii dintre cei mai fanatici suporteri din Hexagon, dar și din Europa. Lens a jucat în grupele Champions League, unde a reușit o mare performanță în fața suporterilor, învingând cu 2-0 pe Arsenal, dar la final a terminat doar pe locul 3 și așa a ajuns în optimile Europa League.

Freiburg provine dintr-un celebru centru universitar încă din vremea Evului Mediu și a început de câțiva ani să nu mai fie o echipă din a doua parte a Bundesligii sau care să facă traseul dintre cele două divizii. Joacă un fotbal frumos, deschis și dacă va reuși să își gâsească traseele spre poarta lui Lens pot pune serioase probleme.

ADVERTISEMENT

Echipele portugheze sunt cele mai mari favorite la calificare

Sunt nu mai puțin de trei echipe din Portugalia care joacă în faza optimilor din Europa League. Și toate trei au mari șanse de a merge mai departe, din acest motiv nu puțini sunt cei care consideră că o echipă din această țară ar putea ajunge să joace finala, mai ales dacă într-o următoare etapă vor avea din nou traseu accesibil.

Benfica, venită din grupa de Champions League, joacă acasă cu fracezii de la Toulouse, echipă aflată în mare pericol de retrogradare în Ligue 1. Braga joacă tot acasă cu azerii de la Qarabag, care au echipă destul de bună, dar la Braga le va fi greu spre imposibil. Singura care joacă afară este Sporting Lisabona, meci nu tocmai ușor, pe terenul unei retrogradate din grupa de Champions League, Young Boys Berna.

ADVERTISEMENT