Life

Aşa faci cea mai bună pizza de casă. Reţeta simplă cu care îţi vei impresiona toată familia

24.05.2020 | 13:20
Asa faci cea mai buna pizza de casa Reteta simpla cu care iti vei impresiona toata familia
Cea mai bună rețetă de pizza preparată în casă. Încearc-o și nu vei regreta! Sursa foto: culinar.timpul.md
ADVERTISEMENT

Weekend-ul este momentul ideal pentru a-i surprinde pe cei dragi cu cele mai gustoase mâncăruri gătite chiar de tine, iar dacă li se face poftă de pizza, nu trebuie să îți faci nicio grijă. Rețeta noastră specială îți va transforma masa de prânz într-un adevărat festin culinar cu specific italienesc.

Doar știm că nimeni nu poate rezista celebrului preparat care îmbină blatul subțire și crocant cu ingrediente ușoare, într-un echilibru perfect.

ADVERTISEMENT

Cum să prepari cea mai bună pizza de casă

Dincolo de savoarea cu care i-a cucerit pe pofticioșii din întreaga lume, pizza nu are nevoie de un timp îndelungat pentru a fi preparată și te salvează de fiecare dată când ești în pană de idei. Secretul stă în blat, spun specialiștii, care îți recomandă să nu folosești mai mult de trei ingrediente pentru topping. Înainte să trecem la treabă, asigură-te că ai în bucătărie următoarele:

  • 500 de grame de făină
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • o jumătate de linguriţă de zahăr
  • 320 de mililitri de apă călduţă
  • o linguriţă de sare
  • ulei de măsline
  • puţin gris
  • ingredientele preferate de pizza (ciuperci, măsline, ardei, bacon, mozzarella, piept de pui, salam, cârnaţi, ceapă, porumb, şuncă etc)
ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Pentru început, amestecă drojdia cu zahărul şi lasă-l puțin să se „odihnească“, apoi amestecă în apă rezultatul obținut. Toarnă compoziția de apă, zahăr și drojdie în făină, după care frământă cu atenție, până când compoziţia se transformă într-un aluat moale. Adaugă sarea şi mai frământă puțin.

Pune apoi aluatul într-un castron mare, nu înainte de a-l  unge cu puţin ulei, acoperă-l cu un prosop umed şi lasă-l să crească într-un loc cald timp de patru ore. Împarte aluatul crescut în porţii de mărimea unei mandarine şi presează-le, pe rând, pe suprafaţa de lucru presărată în prealabil cu puţină făină.

ADVERTISEMENT

Între timp, încălzește cuptorul, pentru că îl vei pune serios la treabă. Aluatul deja împărţit şi presat trebuie întins cu grijă în aer sau, dacă nu reușești, folosește un făcăleţ.

Lasă coca un pic mai groasă pe margini, pentru ca ingredientele să nu curgă în tavă. Unge cu puţin ulei o tavă rotundă, specială pentru pizza şi apoi tapeteaz-o cu un pic de gris.

ADVERTISEMENT

Poziţionează coca în tavă, adaugă ingredientele pe deasupra, toarnă un pic de ulei peste ele şi gătește preț de aproximativ opt minute sau până când aluatul de pe margini devine crocant şi auriu. Pizza ta este numai bună de servit, așa că nu ne mai rămâne decât să îți dorim Poftă Bună!

ADVERTISEMENT
Tags: