Life

Așa faci cel mai bun chec de post. Ingredientul care-l face un deliciu

Cum să prepari cel mai bun chec de post. Ingredientul care îi oferă un gust deosebit. Îl vei savura din plin la final, alături de cei dragi.
18.04.2024 | 09:19
Asa faci cel mai bun chec de post Ingredientul carel face un deliciu
Rețetă de chec de post. Sursa foto: catine.ro
ADVERTISEMENT

Suntem încă în perioada postului Paștelui, iar românii care îl respectă cu regularitate sunt în căutarea diferitor rețete care să nu-i abată din ”drum”. Este binecunoscut faptul că într-o asemenea perioadă nu se consumă carne, lapte, ouă, brânză sau produse cu conținut din aceste ingrediente.

Cum să prepari chec de post

Nici deserturi nu prea se consumă de postul Paștelui, tocmai din cauza conținutului de lapte sau ouă, dar sunt alimente dulci care nu au nevoie de acestea. De exemplu, checul. Se face rapid și ușor.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente pentru checul de post este una simplă. Ai nevoie de: 2 căni de făină albă, 1 cană de zahăr, o cană de apă minerală, 1 sau 2 de ulei de floarea soarelui, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de esență de vanilie, o coajă rasă de la o lămâie și praf de sare.

Următorul pas prevede amestecarea ingredientelor uscate. Într-un bol mare, îmbină făina cu zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea. Peste acestea se vor turna apă minerală, ulei de floarea soarelui, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Amestecă totul până când se va obține o compoziție omogenă. Mai departe, ia o tavă de copt și toarnă peste aceasta aluatul. Tava de copt trebuie acoperită cu hârtie de copt, iar peste aceasta se va pune puțin ulei de floarea soarelui.

Cât timp se coace checul de post

Checul se va coace în cuptorul aragazului la 180 de grade Celsius, timp de 40 sau de 50 de minute. Vă veți da seama când este gata dacă checul va căpăta o textură aurie și dacă va fi testat cu un bețișor sau cu o furculiță.

ADVERTISEMENT

După ce checul este copt, se va scoate din cuptor și se va lăsa la răcit. Se acoperă, totodată, cu un prosop de bucătărie, încât să-și creeze un blat moale și pufos. La final, checul se taie felii și se servește cu poftă. Cei dragi vor dori cu siguranță porție dublă.

Checul se poate servi cu fructe asortate alături sau cu înghețată de post. Cum se prepară aceasta din urmă? Nu ai nevoie decât de trei produse: banane tăiate cubulețe și congelate, cacao și lapte de cocos, din orez sau de migdale.

ADVERTISEMENT

Mai departe, aveți nevoie de un mixer. Se adaugă în el ingredientele enumerate și se va obține la final o înghețată de casă, cu o textură similară cu cea de budincă. Dacă vă doriți să aibă o textură mai solidă, o puteți lăsa la congelator.

ADVERTISEMENT