Life

Rețeta pentru checul de post. Multe gospodine o prepară în Postul Peștelui

Există o mulțime de rețete de post pe care le putem prepara în această perioadă. Una dintre ele, care de altfel este și foarte simplă, este cea pentru checul pufos.
13.03.2023 | 10:38
Reteta pentru checul de post Multe gospodine o prepara in Postul Pestelui
Rețeta de post pentru checul pufos. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cei care țin post știu că uneori poate fi destul de dificil de ales un preparat, având în vedere că multe au la bază ouă, sau lapte, care provin de la animale. Sunt însă și rețete de post alternative, care de altfel se prepară extrem de simplu și sunt și delicioase.

Rețeta de post pentru chec

Postul Paștelui a început deja de câteva săptămâni, iar persoanele care vor să se bucure de un desert o pot face. Știm prea bine că există nenumărate rețete de post, fie ele pentru mese principale, fie pentru dulciuri, iar pentru carne există mereu o alternativă.

ADVERTISEMENT

De asemenea și ouăle, dar și laptele pot fi înlocuite foarte simplu, astfel că te poți bucura de un chec de post delicios cu doar câteva ingrediente simple pe care le ai deja în casă. Nu uita și de puțină dulceață, fie de casă, fie din comerț, pentru o aromă deosebită.

Pentru rețeta de chec de post, ingredientele necesare sunt următoarele:

  • o cană zahăr
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cană apă
  • 2 căni făină
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao neagră
  • 2 linguri dulceață de zmeură
  • 3 linguri nucă de cocos
ADVERTISEMENT

Apa minerală face checul de post mai pufos

În ceea ce privește modul de preparare, dacă știi deja rețeta pentru checul clasic și ai mai preparat-o în trecut, atunci nu îți va fi deloc dificil. Uleiul, zahărul, praful de copt și făina se pun într-un bol alături de cana de apă și se amestecă bine până când obținem o compoziție omogenă.

Cei care vor un chec mai pufos pot opta pentru apă minerală în locul apei plate. Următorul pas este să împărțim compoziția obținută în două. Una dintre părți va fi combinată cu dulceața de zmeură, în timp ce a doua parte se amestecă cu nuca de cocos.

ADVERTISEMENT

Pregătim apoi o tavă specială pentru chec, care trebuie tapetată cu hârtie de opt, ori cu făină sau ulei. Cele două compoziții se pun pe rând acolo și vor fi lăsate la cuptor timp de 45-50 de minute până când sunt rumenite. Cuptorul trebuie să fie dat la 180 de grade în timpul coacerii.

Și nu doar checul este un desert delicios de post. Și gogoșile pot fi preparate într-o manieră similară, fără a avea nevoie de lapte sau de drojdie. Marii bucătari recomandă înlocuirea laptelui de la animale cu cel de soia, diferite arome și de asemenea și niște margarină.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește umplutura, deserturile de post pot fi și mai aromate dacă optăm pentru un gem sau o dulceață de fructe, ori niște unt de arahide, în loc de faimoasa cremă de ciocolată care poate conține lapte sau alte ingrediente interzise în perioada postului.

Și faimoasele șnițele pe care mulți le îndrăgesc pot deveni foarte simplu un preparat de post. Secretul este să înlocuim carnea de pui, de vită, ori de porc cu soia. Crusta va fi la fel de bună, ia preparatul unul extrem de sățios și delicios cum ne-am obișnuit.

ADVERTISEMENT