Life

Așa faci șoriciul perfect. Trucul genial prin care devine mai moale sau mai crocant, după bunul plac. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă

Ponturi pentru cel mai bun șorici. Ce trebuie să știi pentru a fi moale sau crocant, în funcție de preferințele fiecăruia.
21.12.2023 | 15:21
Asa faci soriciul perfect Trucul genial prin care devine mai moale sau mai crocant dupa bunul plac Nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta
Ponturi pentru cel mai bun șorici. Ce trebuie să știi pentru a fi moale sau crocant, în funcție de preferințele fiecăruia. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Așa faci șoriciul perfect. Trucul genial prin care devine mai moale sau mai crocant, după bunul plac. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă. Acest aliment nu lipsește în perioada sărbătorilor de iarnă când este consumat frecvent.

Ponturi pentru cel mai bun șorici. Ce trebuie să știi pentru a fi moale sau crocant, în funcție de preferințele fiecăruia

Ponturi pentru cel mai bun șorici. Ce trebuie să știi pentru a fi moale sau crocant, în funcție de preferințele fiecăruia. Se crede că cel mai bun este cel de pe burtă care se rupe extrem de ușor, numai cu ajutorul degetelor.

ADVERTISEMENT

Gospodarii știu că este foarte important felul în care se pârlește porcul. Procesul se poate face cu paie sau cu un arzător. După pârlire contează mult și cum se curăță animalul, motiv pentru care se folosește lama unui cuțit ascuțit.

Se freacă bine până când șoriciul porcului este gata să se desprindă de pe slănină. Ulterior, se folosește sare înmuiată în două căni de apă clocotită cu care se freacă încă o dată animalul până când pielea lui devine alb – rozalie.

ADVERTISEMENT

O altă metodă care face șoriciul să fie moale și delicios, ușor de savurat, constă în învelirea porcului după ce a fost spălat și curățat. Înainte de a fi acoperit se toarnă pe animal apă fierbinte cu sare și se lasă așa câteva minute.

Cel mai indicat este să stea acoperit cel puțin 10 minute. În felul acesta pielea animalului va fi una fragedă și numai bună de mâncat imediat ce a fost desprinsă. Șoriciul se consumă simplu sau cu puțină sare.

ADVERTISEMENT

Rețetă de șorici crocant. Cum se face

Șoriciul poate fi și crocant, procesul fiind unul la fel de simplu ca și în cazul celui moale. De această dată bucătarii de top spun să tăiem șoriciul în fâșii și să le punem într-o tavă destul de încăpătoare pentru a nu se lipi între ele.

Se toarnă peste apă fierbinte. Nu multă, dar suficientă cât să ”întărească” pielea porcului. Apa are rolul de a deschide porii și de a face șoriciul crocant, apoi se șterg bine toate bucățile cu ajutorul unui prosop curat.

ADVERTISEMENT

Potrivit bucatarialuiradu.co.uk, șoriciul se pune din nou în tavă, se presară sare deasupra și se bagă la cuptor, la o temperatură de aproximativ 170 de grade Celsius. Temperatura și timpul de coacere depinde de cuptorul fiecărei gospodine.

ADVERTISEMENT
Tags: