Life

De ce să te speli pe față cu apa în care au fiert cartofii. Trucul genial care te scapă de o mulțime de probleme

Motivul pentru care e bine să te speli cu apa în care au fiert cartofii. Este un truc genial, care te poate scăpa de multe probleme ale pielii.
12.12.2023 | 16:19
De ce sa te speli pe fata cu apa in care au fiert cartofii Trucul genial care te scapa de o multime de probleme
De ce să te speli cu apa în care au fiert cartofii. Sursa foto: Freepik, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află de ce e bine să te speli cu apa în care au fiert cartofii. Este un truc de înfrumusețare foarte util, care te scapă de o problemă des întâlnită. Ce trebuie să știi înainte de a-l pune în aplicare.

De ce e bine să te speli pe față cu apa în care au fiert cartofii

Există numeroase trucuri de frumusețe care nu te costă mult și nici nu implică utilizarea produselor cosmetice scumpe. Puțini știu despre unele metode care sunt foarte la îndemână și te scapă de niște probleme comune.

ADVERTISEMENT

De exemplu, nu trebuie să arunci apa în care au fiert cartofii, deoarece conține substanțele nutritive pe care le au aceste legume, cum ar fi amidonul. În afară de beneficiile pentru sănătate, o poți folosi și în scopuri cosmetice.

Apa în care au fiert cartofii se poate utiliza pentru a îngriji părul. După ce te speli cu șampon, clătește-ți părul cu această apă, deoarece îl va hrăni, îl va face mai strălucitor și mai puternic.

ADVERTISEMENT

De altfel, părul nu se va mai deteriora atât de ușor. În afară de acest beneficiu, apa în care au fiert cartofii este bună și pentru îngrijirea pielii. Poate fi utilizată pe post de tonic pentru față.

Cu ajutorul unei dischete de bumbac, aplic-o pe ten pentru a netezi pielea deshidratată. Poți trata inclusiv pielea aspră de pe coate sau de pe genunchi, notează qbebe.ro.

ADVERTISEMENT

Trebuie să păstrezi doar apa pe care o strecori din oala în care au fiert cartofii și, dacă nu vrei să o folosești imediat, o poți congela, pentru că va rezista destul de mult timp și va fi la fel de bună.

Amidonul prezent în cartofi ajută la absorbția excesului de ulei de pe piele, astfel că este foarte util pentru persoanele care au tenul gras. Totodată, menține un nivel echilibrat de sebum, lucru care ar putea ajuta pentru a preveni pielea grasă sau acneea.

ADVERTISEMENT

Pentru persoanele care vor să aibă un aspect mat al tenului, acestea trebuie să știe că amidonul poate reduce strălucirea nedorită. E important de menționat că soluția e una temporară în acest caz.

Ce alte beneficii are amidonul pentru piele

Un alt beneficiu al amidonului este faptul că poate calma iritațiile pielii, mai ales pe cele minore sau cauzate de arsurile solare, după cum informează byrdie.com. Mai mult, amidonul ajută la absorbția transpirației și a umidității. În acest fel, pielea va rămâne uscată și moale.

Cu toate că are multe beneficii pentru sănătate, amidonul nu este potrivit pentru orice tip de piele. Înainte de a încerca orice tratament, este bine să-l testezi pe o porțiune mică de piele. Este recomandat să consulți un specialist înainte de a începe orice fel de tratament.

ADVERTISEMENT
Tags: