News

Asistentă medicală, mesaj pentru cei care refuză să poarte mască: ”Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu?”

19.07.2020 | 11:27
Asistentă medicală, mesaj pentru cei care refuză să poarte mască: ”Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu?”
Asistentă medicală, mesaj pentru cei care refuză să poarte mască: ”Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu?”. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O asistentă medicală aflată în prima linie a luptei cu pandemia de Covid-19 are un mesaj pentru cei care refuză să poarte mască în această perioadă dificilă în care se află România.

Marcela Vîlcan lucrează la Secția de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba și îi îndeamnă pe români să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat pe Facebook, cadrul medical spune că masca trebuie purtată ”din respect, grijă şi compasiune pentru cei din jur” şi că purtarea acesteia nu produce nicio problemă.

Mesajul unei asistente pentru cei care refuză să poarte mască

Mulți cetățeni din România încalcă frecvent legea din starea de alertă și nu poartă mască de protecție nici măcar în zonele în care există această obligativitate. Marcela Vîlcan, asistenta-şefă a Secţiei de Boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, are un mesaj pentru oameni și îi îndeamnă să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Aceasta îi asigură că este o problemă serioasă care duce la moartea oamenilor în această perioadă. Femeia e mirată că o simplă mască e un motiv de ceartă în societate și spune că nu există efecte secundare pentru purtatul ei, iar dovada sunt cadrele medicale, care poartă măștile timp de 8 ore pe zi.

”Nu am crezut vreodată că o mască poate fi mărul discordiei unei întregi națiuni. Serios? E doar o bucățică de material care are rolul de a proteja, pe care în primul rând, din respect, grijă și compasiune pentru cei din jurul tău trebuie să o porți atunci când intri în magazin să îți cumperi pâinea sau când stai la rând să îți plătești factura la Electrica.

Dacă o poartă și cel din apropierea ta înseamnă că ieșiți amândoi din acea incintă la fel cum ați intrat, adică, sănătoși. Asta înseamnă că îți pasă! Relaxați-vă! Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puțin 8 ore/zi, de 5 luni de zile și încă sinapsele neuronale funcționează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive .

ADVERTISEMENT

O poartă chirurgii, de-o viață, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză. La fel, nu am crezut că „statul bot în bot” este hobby național. Serios? Adică ce poate fi plăcut în a mirosi respirația celui de lângă tine? Conspirație.. Hmmm. .. Ce să conspire? Cum să ne ia sărăcia???”, scrie Marcela Vîlcan pe Facebook.

Asistenta din Alba: ”Lumea mai şi moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață”

În finalul mesajului, asistenta din Alba ia un ton mai dur în exprimare și spune că purtatul măștii, alături de igiena mâinilor țin de cei 7 ani de acasă.

”Da, lumea mai și moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu? Cu cât suntem mai mulți dintre noi conștienți că aceste două măsuri (alături de igiena mâinilor și eticheta de tuse, bineînțeles că pe acestea le cunoșteam deja, din cei 7 ani de acasă).

ADVERTISEMENT

Zicala: „Nu mor caii când vor câinii!” este tot mai reală. Vă propun un exercițiu de imaginație : Dacă virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ați purta nenorocita aia de mască? Pentru a putea trăi din nou o viață normală, trebuie să punem cu toții osul. Altfel, totul va fi în zadar”, a mai scris asistenta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri