News

Asistentă româncă din Italia, sfâșiată de durere după moartea mamei! Femeia a fost răpusă de coronavirus

21.04.2020 | 23:18
Asistenta romanca din Italia sfasiata de durere dupa moartea mamei Femeia a fost rapusa de coronavirus
ADVERTISEMENT

Chiar dacă mulți dintre specialiști susțineau că Italia a depășit deja vârful epidemiei de coronavirus, bilanțul persoanelor infectate continuă să crească pe zi ce trece, date transmise de Serviciul de Protecție Civilă până în momentul de față indicând 183.957 de cazuri de îmbolnăvire raportate pe întreg teritoriul țării. Totodată, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 534 de decese, făcând ca numărul total să se apropie de pragul critic de 25.000.

O asistentă româncă din Italia, în lacrimi după ce mama sa a fost ucisă de noul coronavirus

Printre persoanele care s-au stins din viață recent se numără și mama unei asistente românce stabilită în Peninsulă încă din anul 1990. Durerea este cu atât mai mare cu cât femeia a contractat cumplita boală chiar de la fiica sa, care a îngrijit pacienții bolnavi internați la Policlinica din Abano, oraș situat în provincia Padova.

ADVERTISEMENT

După ce  asistenta a fost testată pozitiv cu coronavirus, atât fiul, cât și mama acesteia au fost plasați în carantină. Starea bătrânei s-a înrăutățit, însă, motiv pentru care a fost dusă de urgență la spital. Din păcate, niciun tratament nu a avut efectul spontan, astfel că mama româncei noastre a decedat în urmă cu mai puțin de 24 de ore, lăsând în urmă o fiică sfâșiată de durere.

Eu am ucis-o”, și-a strigat, aceasta disperarea, cu lacrimi în ochi, învinovățindu-se pentru moartea femeii care i-a dat viață. Această tragedie o va face, însă, mai puternică și mai determinată să lupte în prima linie pentru a trata pacienți infectați cu coronavirus și a contribui la stoparea răspândirii.

ADVERTISEMENT

Drama Elenei, asistenta româncă ucisă de coronavirus. Colegii nu își mai pot reveni din șoc

Nu este singura româncă din Italia care are parte de un sfârșit tragic din cauza infectării cu noul tip de coronavirus. Originară din Târgoviște, Elena s-a stabilit în urmă cu mai bine de 15 ani în Italia, unde lucra ca asistent medical, dedicându-se trup și suflet fiecărui pacient pe care trebuia să îl îngrijească.

Din păcate, boala care a îngenuncheat întreaga lume nu a ocolit-o, femeia fiind diagnosticată la începutul acestei luni, iar ulterior starea i s-a agravat rapid, motiv pentru care medicii au hotărât să o transfere de urgență la Milano. Aici, a încercat din răsputeri să lupte pentru viața sa, însă maladia s-a dovedit, din păcate, prea puternică.

ADVERTISEMENT

A plecat fără ca vreun membru al familiei să-i fie alături, pentru că Elena locuia singură în Italia și nu avea copii. Sfășiați de durere, colegii și asistenții de la Oglio Po, despre care spunea adesea că sunt familia pe care a întâlnit-o în Peninsulă, o descriu drept un cadru medical extrem de dedicat pacienților săi.

A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care a iubit-o cu adevărat: de fapt, s-a dedicat trup și suflet pacienților săi, nu s-a oprit niciodată”, au declarat aceștia.

ADVERTISEMENT

Este a opta victimă în rândul personalului medical, categorie supraexpusă riscului, având în vedere că se află în prima linie în lupta cu boala. Un detaliu pe care, potrivit presei din Italia, nimeni nu ar trebui să-l uite vreodată.

ADVERTISEMENT