Sport

Asociația Salvați Steaua, care susține FCSB, anunț în războiul cu rivalii din Ghencea: „CSA este obligat să ne comunice informațiile”

Asociația Slavați Steaua a anunțat că Tribunalul București a obligat Clubul Sportiv al Armatei să îi prezinte informațiile solicitate, referitoare la desprinderea secției de fotbal de CSA în 1998.
25.08.2022 | 18:01
Asociatia Salvati Steaua care sustine FCSB anunt in razboiul cu rivalii din Ghencea CSA este obligat sa ne comunice informatiile
Asociația Slavați Steaua a anunțat că Tribunalul București a obligat Clubul Sportiv al Armatei să îi prezinte informațiile solicitate, referitoare la desprinderea secției de fotbal de CSA în 1998. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv al Armatei a fost acționat în judecată pentru că a refuzat să comunice informații de interes public. Asociația Salvați Steaua, care susține clubul lui Gigi Becali, a dezvăluit că Tribunalul București a obligat CSA să îi prezinte informațiile solicitate, referitoare la desprinderea secției de fotbal de CSA în 1998.

Asociația Salvați Steaua, lovitură pentru rivalii din Ghencea: „După 1 an, 3 luni și 27 de zile am primit motivarea de la Tribunal. CSA este obligat să ne comunice informațiile”

Joi, 25 august, în ziua returului dintre Viking și FCSB din play-off-ul Conference League, Asociația Salvați Steaua a anunțat că Tribunalul București i-a transmis hotărârea prin care obligă Clubul Sportiv al Armatei să „comunice date esențiale pentru identitatea juridică și sportivă a fostei secții de fotbal de performanță, desprinsă de clubul ‘mamă’ în 1998”.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului emis de asociația care este departea FCSB-ului în războiul identitar dintre clubul din SuperLiga și CSA Steaua, Tribunalul a constatat că „pârâtul este o autoritate publică în sensul art. 2 lit. a) din Legea nr. 544/2001, întrucât este o structură a Ministerului Apărării Naționale, care este o autoritate publică centrală, iar informațiile solicitate de reclamantă prin cererea nr. RP-476/17.07.2020 sunt informații de interes public deoarece privesc activitatea pârâtului”.

Având în vedere că CSA „nu a justificat încadrarea informațiilor solicitate de reclamantă în categoria informațiilor exceptate de la comunicare (…)” și „nu a explicat cum ar putea fi afectat dreptul său la apărare în litigiile aflate pe rolul instanțelor de comunicarea către reclamantă a informațiilor solicitate de aceasta”, Asociația Salvați Steaua susține că „militarii” trebuie să comunice în mod obligatoriu informațiile următoare:

ADVERTISEMENT
  • Decizia/ordinul/actul juridic prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, precum și continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții au fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București;
  • Regulamentele de organizare a Clubului Sportiv al Armatei din aprilie 1998 până în prezent;
    Decizia de „înființare a unei echipe de fotbal” edictată/emisă de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Monitorului Oficial nr. 533 din 21 aprilie 2017, precum și actele
  • juridice care au fundamentat și au creat condițiile specifice propice ale acestui demers de înființare a unei echipe de fotbal.

1 an, 3 luni și 27 de zile – perioada necesară pentru motivarea hotărârii judecătorești prin care CSA a fost obligat să ne comunice informațiile de interes public. Am îndrăzni să cităm finalul primului volum din Moromeții: ‘Timpul nu mai avea răbdare’!” – comunicat Asociația Salvați Steaua

Dosarul pe care l-au citat suporterii FCSB-ului din Asociația Salvați Steaua a fost înregistrat pe portalul Ministerului Justiției la data de 27 august 2020. ASS figurează ca reclamant, iar CSA Steaua ca pârât.

ADVERTISEMENT

„Revenim cu aspecte desprinse din hotărârea motivată”, mai precizează Asociația Salvați Steaua, care s-a prezentat în dosar drept o entitate fondată cu scopul de a „ocroti interesele suporterilor steliști de pretutindeni, având ca obiect clarificarea problemelor identitare ale secției de fotbal de performanță a clubului Steaua București”.

CSA Steaua, probleme și din cauza siglei folosite de echipa de fotbal

În aceeași zi, jurnalistul Aurelian Săndulescu a aruncat în aer conflictul dintre FCSB și CSA Steaua. Actualul realizator de la Realitaea FM a dezvăluit că echipa din Liga 2 Casa Pariurilor folosește abuziv sigla de pe tricouri, despre care spune că a realizat-o împreună cu Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

„Nimeni nu cunoaşte detaliile elementelor grafice din actuala siglă, iar ea NU APARȚINE sub nici o forma celor de la CSA! Pur şi simplu şi-au însuşit munca mea şi a lui MM! Ei acuză FCSB că au folosit ilegal un brand… eu întreb altceva:

Cum şi de ce foloseşte CSA o siglă însuşită cu forța ce nu le aparține şi asupra căreia nu au nici un drept? Nu tot însuşire ilegală se numeşte?”, este o parte din mesajul postat de Aurelian Săndulescu pe Facebook.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,47 este cota pentru „2 solist” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT