News

Asociație studenţească olandeză, acuzată de abuzuri în timpul unei excursii la Bucureşti: “Culcă-te cu o femeie” şi “Recunoaşte un refugiat”

Mai mulți studenți din Olanda au fost supuși la diverse abuzuri. Totul a avut loc în timpul unei excursii în București, anul trecut.
04.09.2023 | 17:33
Asociatie studenteasca olandeza acuzata de abuzuri in timpul unei excursii la Bucuresti Culcate cu o femeie si Recunoaste un refugiat
Asociație studenţească olandeză, acuzată de abuzuri. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Asociație studenţească olandeză, acuzată de abuzuri în timpul unei excursii la Bucureşti. Mai mulți tineri au trecut printr-o situație ireală, în timpul unui eveniment „de inițiere” organizat în România. Studenții ar fi fost supuși la „abuzuri grave şi degradante”.

Asociație studenţească olandeză, acuzată de abuzuri în timpul unei excursii

Totul s-a petrecut în luna noiembrie a anului trecut, dar abuzurile au ieșit la iveală recent. Potrivit agenției de presă Belga, citată de Hot News, asociaţia studenţească L.A.N.X. a organizat excursia respectivă, în București, pentru studenți aflați în primul an de facultate.

ADVERTISEMENT

Tinerii ar fi fost nevoiți să facă anumite „sarcini” date de reprezentanții asociației, cu scopul de a acumula puncte. De altfel, cei care au obținut cele mai mici punctaje ar fi fost aspru pedepsiți.

Printre cerințe se numărau sarcini „grave și degradante”, precum “Culcă-te cu o femeie” şi “Recunoaşte un refugiat”. Situația a fost făcută publică după ce o „scrisoare nepotrivită” a ajuns în mâna conducerii L.A.N.X.

ADVERTISEMENT

Aceasta conținea o listă de sarcini, mai exact 80 de cerințe, pe care studenții aflați în excursia din București, au fost nevoiți să le îndeplinească. Fiecare temă era notată cu un punctaj, conform sursei citate.

Studenții nu aveau voie să comunice cu „lumea exterioară”

Cerințele erau deosebit de nepotrivite, printre acestea fiind „reperaţi un refugiat” şi „trageţi o găleată pe o alee”, unde, conform asociaţiei studenţeşti, „găleată” însemna „femeie”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, studenții erau nevoiți să prezinte dovezi privind îndeplinirea temelor. „În fiecare zi, studenţii trebuiau să trimită poze cu misiunile îndeplinite ca dovadă.

În scrisoare, se preciza că, la finalul excursiei, se stabilea un clasament şi că ultimii cinci se puteau aştepta la o sancţiune deosebit de severă pentru ultimii trei”, a precizat conducerea asociației.

ADVERTISEMENT

Mai mult, tinerilor le-a fost interzis să își acceseze conturile de socializare sau să ia legătura cu „lumea exterioară” în timpul excursiei. În urma acestui grav incident, asociația studențească și-a suspendat subdiviziunea „Ares”.

Instituțiile academice vor decide ce măsuri vor fi luate în acest caz. Asociaţia L.A.N.X. a fost fondată în 1980 în Universitatea Vrije din Amsterdam. Reprezentanții instituției consideră că „acest lucru încurajează un comportament deviant”.

ADVERTISEMENT
Tags: