News

Prin ce au trecut doi studenți străini în România: “Cred că e pentru prima dată”

Un german și un britanic, studenți la Medicină în București, au lansat mai multe videoclipuri pentru a promova destinații turistice din România.
12.08.2023 | 21:48
Prin ce au trecut doi studenti straini in Romania Cred ca e pentru prima data
Doi studenți internaționali din București promovează țara noastră prin videoclipuri captivante. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT

Doi studenți străini, un german și un britanic, stabiliți în București, au demarat un proiect pentru a spori cunoștințele despre România și pentru a demonta prejudecățile persistente din Occident legate de țara noastră.

Aventurile studenților în România

Germanul David Christian Nies și britanicul de origine nigeriană Josue Simo Ghuksi, amândoi studenți la Medicină, au ales să utilizeze platforma YouTube pentru a împărtăși experiențele lor în România prin intermediul unor clipuri video.

ADVERTISEMENT

Ultima lor escapadă i-a dus în pitoreasca regiune a Bucovinei, unde au explorat frumusețea naturală și istoria acestei părți a țării. Într-unul dintre videoclipuri, cei doi tineri au părăsit Bucureștiul și au urcat în celebrul tren cu aburi numit Mocănița, care i-a purtat pe vechile căi ferate prin inima Bucovinei. Josue Simo Ghuksi a prezentat cu entuziasm trenul și istoria sa, subliniind rolul său semnificativ în transportul lemnului și dezvoltarea regiunii în decenii trecute.

“Suntem în Moldovița și suntem pe cale să urcăm în trenul din spatele nostru. Trenul se numește Mocănița, deci este un tren cu aburi, unul dintre cele mai vechi din România, din estul Europei. Călătoria durează trei ore, poți vedea natura minunată. Vom merge, de asemenea, prin pădure și vom afla câte ceva și despre istorie”, spune britanicul, citat de adevărul.

ADVERTISEMENT

 

“Cred că e pentru prima dată când merg cu un astfel de tren. Poate că am mai mers când eram copil, dar nu-mi mai amintesc. Peisajul este uimitor, este cu adevărat liniștit. Sunt o mulțime de oameni care ne fac cu mâna”, spune tânărul german.

Tinerii s-au răsfățat cu bucatele românești

Cei doi tineri s-au aventurat și într-o experiență culinară autentică, savurând preparate tradiționale românești, precum cârnați cu mămăliguță și brânză sau mici cu muștar.

ADVERTISEMENT

“Am mâncat mâncare bună, ne-am bucurat timp de trei ore de natură și cred că e minunat faptul că chestia asta încă funcționează și sper că va continua să funcționeze în următorii 200 de ani, așa încât și generațiile următoare să poată vedea trecutul și cum obișnuiau oamenii pe vremuri să călătorească, cât de încet se mergea”, a povestit studentul din Marea Britanie.

Împreună cu explorarea regiunii Bucovinei, au vizitat și faimoasa mănăstire Voroneț, încântându-se de icoanele și atmosfera spirituală a locului. Inițiativa lor de a promova imaginea pozitivă a României și de a contracara stereotipurile persistente din Vest a prins contur pe platformele de socializare, atrăgând atenția unui public divers din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

David și Josue au transmis că sunt hotărâți să continue această călătorie de descoperire și învățare, cu speranța că vor contribui la schimbarea perspectivelor asupra țării noastre în ochii străinilor.

“În România poți vorbi cu oricine, toată lumea vrea să te ajute. Cineva chiar ne-a invitat să mergem cu ei cu barca pe apă. Suntem super încântați. A fost cea mai nebunească cursă de care am avut parte în viața mea. Nu am știut că merge atât de repede”, a povestit David Christian Nies

ADVERTISEMENT