Asta-i Cupa României! Patru momente spectaculoase oferite de șaisprezecimi: Polițiștii, spectatori VIP la Făurei + “Pufosul” din poarta Industriei Gâlda

SPECIAL FANATIK
Silviu Ghering    Francisc Oprea   
în Cupa Romaniei
26/09/2019, 20:50
Asta-i Cupa României! Patru momente spectaculoase oferite de șaisprezecimi: Polițiștii, spectatori VIP la Făurei + “Pufosul” din poarta Industriei Gâlda GALERIE FOTO SPECIAL FANATIK
Stadionul din Făurei la meciul cu Mioveni din șaisprezecimile Cupei. Sursă Foto: Facebook

Cupa României oferă, sezon de sezon, imagini fascinante, ce amintesc de perioada romantică a fotbalului. De la tricouri întinse serios de kilogramele în plus puse pe burtă, până la câini ce pătrund pe gazon și întrerup meciurile pentru minute bune, faza șaisprezecimilior acestei stagiuni din Cupă a oferit nenumărate momente inedite.

Poliția, cele mai bune locuri din stadion la Făurei

Făurei a ajuns în șaisprezecimile Cupei României, și divizonara secundă CS Mioveni s-a deplasat în localitatea brăileană, a cărei populație nu depășește 4 mii de locuitori. Bănel Nicoliță, patron, antrenor și jucător la clubul din Făureiul natal, a alcătuit primul 11 pentru jocul din șaisprezecimile Cupei, iar frații Aurică, portar și Stănică, atacant și căpitan, nu au putut lipsi de la duelul care putea trimite formația din Brăila în optimi.

Echipa lui Bănel a deschis scorul și părea că se poate îndrepta către un duel de vis cu FCSB sau Dinamo în următoarea fază. Totuși, experiența celor de la Mioveni s-a văzut și meciul s-a încheiat 1-5. Jocul s-a disputat într-o atmosferă ce amintește de secolul trecut. Poliția Locală a asigurat protecție celor câteva sute de spectatori, dar nu au ratat ocazia să și vadă echipa din Făurei în încercarea de a ajunge în optimi. Totuși, prestația fotbaliștilor lui Bănel nu i-a impresionat prea tare pe oamenii legii, care, în repriza secundă au rămas prinși minute bune cu ochii în telefoane. Meciul a oferit și un moment care a stârnit hohote de râs și motive de glume în tribune. Un câine, speriat și neobișnuit cu atâția oameni într-un singur loc, a intrat pe gazon și, dezorientat, nu mai voia să iasă.

Stadionul din Făurei la meciul din Cupă. Sursă Foto: Facebook
Stadionul din Făurei la meciul din Cupă. Sursă Foto: Facebook

Petrolul a avut misiune “grea” la Gâlda

Un alt moment spectaculos oferit de șaisprezecimile Cupei României a avut loc al Gâlda de Jos, unde formația locală a primit vizita celor de la Petrolul. Mari favoriți, ploieștenii nu au avut deloc o misiune ușoară în fața formației din Liga 3, reușind să câștige doar la o diferență de un gol.

Diferența mică de scor pare și mai surprinzătoare când vedem primul 11 al formației gazdă. Dacă jucătorii de câmp par în formă, portarul echipei din Alba este departe de un fizic de jucător de fotbal.

Primul 11 al formației din Gâlda de Jos. Sursă Foto: Facebook
Primul 11 al formației din Gâlda de Jos. Sursă Foto: Facebook

Fanii lui “U” Cluj, uitați la Craiova

Universitatea Cluj a jucat împotriva celor de la FC U Craiova în șaisprezecimile Cupei. Aproximativ 70 de fani clujeni au făcut deplasarea în Bănie cu un autocar și un microbuz, dar după cele 120 de minute de joc, au avut o mare surpriză la ieșirea din stadionul Ion Oblemenco. Dacă microbuz îi aștepta pe fani în parcare, șoferul autocarului a decis să plece de unul singur înapoi la Cluj.

Constrânși de situație, fanii lui “U” au plecat, târziu în noapte, spre gara din Craiova, de unde au luat primul tren spre Cluj.

Bălțile strânse pe gazonul de pe Cluj Arena i-au pus probleme lui George Ganea. Sursă Foto: Captură Digisport
Bălțile strânse pe gazonul de pe Cluj Arena i-au pus probleme lui George Ganea. Sursă Foto: Captură Digisport

Bălțile de pe Cluj Arena au eliminat Viitorul

Deținătoarea trofeului, Viitorul, a fost eliminată surprinzător de echipa din Liga 3 Sănătatea Cluj. Pe un gazon îmbibat de apă, “virușii verzi” au trecut cu 1-0 de formația lui Gică Hagi, iar în prelungirile partidei a avut loc un moment cum rar se mai poate vedea în fotbalul anului 2019.

George Ganea, atacantul Viitorului, a renunțat să urmărească o fază care putea aduce egalarea, conviins fiind că balonul va părăsi terenul. Mingea s-a oprit într-o baltă, iar un jucător clujean a profitat de neatenția lui Ganea și a recuperat posesia.

Închide ×