Sport

Un procuror celebru, acuze grave de blat la meciul Petrolul – FC Botoșani: „Faptele de pe dreptunghiul verde sunt clare ca lumina zilei!”

Marian Nazat, un procuror celebru în anii '90, aduce acuzații grave de blat la partida Petrolul – FC Botoșani din play-out și cere să se sesizeze autoritățile: „Deschideți niște anchete pe mercenarii ăștia!”.
02.05.2024 | 10:43
Un procuror celebru acuze grave de blat la meciul Petrolul  FC Botosani Faptele de pe dreptunghiul verde sunt clare ca lumina zilei
Marian Nazat, un fost procuror celebru, aduce acuze grave după meciul Petrolul - FC Botoșani 1-2. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a reușit un parcurs miraculos în 2024, iar succesul obținut în etapa precedentă a play-out-ului pe terenul Petrolului i-a permis să urce în clasamentul SuperLigii pe un loc care i-ar asigura salvarea directă de la retrogradare. A fost, însă, o victorie care a ridicat mari semne de întrebare, printre cei care au acuzat un posibil aranjament numărându-se și Marian Nazat, un procuror celebru al României anilor ’90.

Fostul procuror Marian Nazat acuză virulent un aranjament la meciul Petrolul – FC Botoșani: „Blaturile nerușinate se văd din avion!”

Victoria lui FC Botoșani pe terenul Petrolului nu a căzut prea bine contracandidatelor echipei moldovene în lupta pentru evitarea retrogradării. Fanii lui Dinamo au acuzat un posibil aranjament, având argumentul penalty-ului ratat lamentabil de petrolistul Hanca în minutul 70 la scorul de 1-1, dar și apatia de care au dat dovadă fundașii gazdelor la golul victoriei botoșănene marcat de Sadiku în minutul 87.

ADVERTISEMENT

Și suporterii Petrolului au reacționat virulent la adresa favoriților după partidă, iar părerea despre o posibilă înțelegere între cele două echipe este susținută de unde ne așteptam mai puțin. Din partea unui om care nu face parte din fenomen, dar pentru care „dreptatea” este cuvântul de ordine. Și a luptat din răsputeri să o impună din pozițiile publice pe care le-a ocupat de-a lungul anilor.

Este vorba despre fostul procuror Marian Nazat, un personaj extrem de cunoscut în magistratura din România, mai ales după ce a instrumentat cazul uciderii cântărețului Ioan Luchian Mihalea și i-a prins în timp record pe criminali. Acum avocat de drept penal, el a avut o luare de poziție extrem de dură după ce a urmărit jocul de la Ploiești dintre Petrolul și FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Într-un articol intitulat „Rușine, rușine să vă fie !” și publicat pe blogul personal mariannazat.ro, el acuză cu subiect și predicat că a fost vorba de ceva necurat la acest joc, susținând sus și tare că „faptele de pe dreptunghiul verde sunt clare ca lumina zilei!”.

A pornit de la discuția cu un fost antrenor de primă linie din fotbalul românesc, care i-a dezvăluit că nu se mai uită la meciuri pentru că „îi e greață. Lipsă de valoare și blaturi nerușinate, se vede din avion. Noi, cei care am și jucat și am și antrenat, ne dăm seama imediat când se trișează. Acum, la sfârșit de play-off și de play-out, destule partide dubioase…”.

ADVERTISEMENT

Marian Nazat, după Petrolul – FC Botoșani 1-2: „Rușine, rușine să vă fie!”

Și a continuat cu o analiză la rece a partidei de la Ploiești, despre al cărei rezultat final sugerează că ar fi fost stabilit în culisele… politice.

„Adesea, se întâmplă să mă las pradă pornirii sado-masochiste și să stau în fața micului ecran 90 de minute, cât durează, de regulă, parodiile fotbalistice. «Lupii galbeni» arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur în republica de altădată a lui Caragiale. Gurile spurcate sunt de părere că zarurile s-au măsluit în culisele politice, însă iarăși mă întorc la probe, doar sunt jurist. Numai că faptele de pe dreptunghiul verde sunt dincolo de orice îndoială, clare ca lumina zilei”, susține Marian Nazat pe blogul personal.

ADVERTISEMENT

Și continuă pe același ton acuzator, aducând ca probe în ajutorul său și scandările suporterilor echipei gazdă, care nu au mai rezistat când au văzut ce se întâmplă pe gazonul stadionului „Ilie Oană”.

„Din fericire, spectatorii nu pot fi mințiți la infinit, astfel încât galeria «găzarilor» a scandat minute în șir: «Rușine, rușine să vă fie !». Și din peluza virtuală s-a stârnit o avalanșă de sudalme:

  • «Sunteți niște blatiști ordinari și nu sunteți în stare de nimic, nu știu cine l-a pus pe Hanca să bată penalty-ul, în loc să execute Grozav, să vă fie rușine, vă cam jucați cu focul, o ajutați pe Botoșani cumva să se salveze de la retrogradare?».
  • «Sunteți niște blatiști ordinari… Sper să pierdeți tot și să retrogradați!».
  • «La mulți ani, Tudor Claudiu! Împarte și cu cei prezenți la stadion suma sau măcar să le dai banii pe bilete, că de restul ne-am obișnuit!».
  • «Un blat ordinar, să le fie rușine, îmi este și scârbă să mă mai uit la panaramele astea de jucători! Rușine să vă fie, circarilor!».
  • «Blat cât casa, de ce nu a bătut Grozav, oare nu s-a băgat în horă?».
  • «Meci vândut ca s-o salveze pe Botoșani! Petrolul mai avea ceva rezervă de puncte și a luat bănuții!».
  • «Habar nu avem noi ce jocuri în culise fac mafioții ăștia!».
  • «Oare are vreo legătură că Iftime a intrat în politică?».
  • «Blat! Văzut de tot stadionul. Rușine! Țicu și Hanca, vânzătorii șefi!».
  • «Este clar aici, Botoșani nu trebuie să pice! Felicitări Petrolul!».
  • «Astăzi, am asistat la un nou blat. Îmi pare rău, însă e prea de tot. Să vă fie rușine! Ne spuneți să venim la stadion, iar voi faceți blaturi ! Asta nu este echipa pe care o susțin. Ru-și-ne!».
  • «Nu se va sesiza cineva din vârf la adresa acestor blaturi? Deschideți niște anchete pe mercenarii ăștia!».

Ei și, să strige cât or dori, clovnii tatuați și frezați fistichiu, îmbrăcați din eroare în șorturi și tricouri galben-albastre, își îndepliniseră rolurile de măscărici deplorabili și geaba suspiciunile multora, specialiști și nespecialiști… Cândva, nu foarte demult, pe arena de acolo, urmașii faimoșilor Dridea (Mircea și Virgil) și Mișu Ionescu nici nu concepeau să-și vândă sufletul și să trădeze un sport care adusese odinioară în orașul «aurului negru» titlurile de campioni.

N-a durat mult și finanțatorul francez VEOLIA a fost alungat de ultrașii manipulați din umbră și să te ții comedie, neicusorule! Ehe, de-ar fi trăit nenea Iancu, sigur mai scria câteva schițe cu… crampoane falsificate!

Să ne mai întrebăm de ce nu vin investitorii străini? Zău, nu are rost … Așa că, «Rușine, rușine să vă fie!»”, a încheiat Marian Nazat tirada acuzelor extrem de grave la adresa corectitudinii cu care s-a disputat partida Petrolul – FC Botoșani.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori