Sport

Ion Ţiriac, reacţie dură în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: “I-au terminat cariera! Cineva trebuie să răspundă”

Ion Ţiriac a avut o reacţie dură în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Omul de afaceri consideră că s-a terminat cariera profesionistă a sportivei.
25.06.2023 | 16:03
Ion Tiriac reactie dura in scandalul de dopaj in care este implicata Simona Halep Iau terminat cariera Cineva trebuie sa raspunda
Ion Ţiriac, reacţie dură în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: "I-au terminat cariera! Cineva trebuie să răspundă"
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în septembrie 2022 la US Open. Sportiva a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, însă nici până acum nu a fost audiată, lucru care a stârnit o reacţie dură din partea sportivei.

Ion Ţiriac, reacţie dură în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep: “I-au terminat cariera!”

Omul de afaceri Ion Ţiriac este de părere că s-a încheiat cariera sportivă a Simonei Halep şi sportiva ar trebui să se concentreze pe obţinerea unor despăgubiri, în condiţiile în care i-ar fi greu să revină după atâta timp în activitate:

ADVERTISEMENT

“După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși, e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi – m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani – înseamnă că ești slugă și numai în genunchi.

ADVERTISEMENT

“Suntem români și asta ne-o merităm”

Suntem români și asta ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc să stăm… Capul plecat, sabia n-o trage, ții minte? Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren.

Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm”, a spus Ion Ţiriac conform as.ro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, exasperată de amânările succesive: “Aștept să fiu judecată încă din luna octombrie a anului trecut”

Simona Halep a avut o reacţie dură după ce Agenţia Internaţională de Integritate din Tenis a amânat încă o dată audierea sportivei, care rămâne să fie suspendată provizoriu încă din luna octombrie:

„Încă odată, în această seară, sunt devastată. ITIA, din nou, pentru a treia oară, mi-a amânat audierea pentru o lună. Aștept să fiu judecată încă din luna octombrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

În decembrie, am reușit în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, ceea ce a cauzat testul pozitiv. Am solicitat, așa cum scrie și în regulamentul anti-doping, să mi se acorde o audiere rapidă: este dreptul meu, scrie în regulament!

Din păcate, ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de 3 ori: îmi blochează dreptul de a fi judecată la un tribunal independent și nu mi-au dat voie să particip în niciun turneu timp de 8 luni.

Acum știu deja că voi fi ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că îmi voi pierde toate punctele și locul în clasament”, a fost mesajul scris de Simona Halep în luna mai.

ADVERTISEMENT
Tags: