News

Atac aerian al Israelului în Siria, lângă Damasc. Cinci soldați și-au pierdut viața: ”Au fost pagube materiale”

Un atac aerian al Israelului a ucis cinci soldați sirieni lângă Damasc. Au fost vizate ținte iraniene care susțin teroriști afiliați Teheranului.
17.09.2022 | 14:31
Atac aerian al Israelului in Siria langa Damasc Cinci soldati siau pierdut viata Au fost pagube materiale
Atac al Israelului în Damasc. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Potrivit The Guardian, atacul a venit la primele ore ale zilei ”din direcţia nord-est a lacului Tiberiade, vizând aeroportul Damasc şi unele puncte la sud de Damasc”.

Cinci soldați au murit într-un atac israelian în Siria

”Agresiunea a dus la moartea a cinci soldaţi şi la unele pagube materiale”, au transmis autoritățile siriene, citate de publicația britanică.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei cinci soldați sirieni, alți doi luptători care susțin Iranul și-au pierdut viața în atac. De altfel, Israelul a vizat prin acest atac grupuri susținute de Iran, considerate teroriste , din apropierea aeroportului din Damasc și din zonele învecinate.

Israelul atacă fără reținere Siria, cel puțin o dată pe săptămână, în războiul de la distanță cu Iranul. În acest context, ministrul de externe sirian, Faisal al-Meqdad, i-a avertizat pe israelieni că ”se joacă cu focul”, după un astfel de atac de la începutul lunii septembrie, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

”Israelul se joacă cu focul şi pune situaţia militară şi de securitate regională la riscul unei explozii”, transmitea Faisal al-Meqdad, citat de SANA.

„Siria nu va rămâne tăcută în privinţa atacurilor israeliene repetate şi israelienii vor plăti preţul mai devreme sau mai târziu”, a completat oficialul sirian.

ADVERTISEMENT

Israelul atacă în special convoaie și depozite de arme ale milițiilor aliate cu Iranul. Aeroportul din Damasc a fost scos din funcțiune în luna iunie, timp de câteva săptămâni, în urma unor astfel de bombardamente.

Armata israeliană se justifică și susține că atacă aceste ținte strategice, în special aeroportul civil din Damasc, pentru că ar fi folosit de Iran pentru transportul de arme și luptători.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, Israelul a lansat sute de lovituri aeriene în Siria începând cu 2011, de la izbucnirea războiului civil. Au fost vizate poziții strategice guvernamentale și poziții deținute de combatanți Hezbollah, susținuți de Iran.

ADVERTISEMENT