News

Atac armat într-un spital din SUA. Motivul pentru care atacatorul a deschis focul

O femeie a fost ucisă și alte patru au fost rănite în urma unui atac armat într-un spital din america. Atacatorul are doar 24 de ani
04.05.2023 | 10:17
Atac armat intrun spital din SUA Motivul pentru care atacatorul a deschis focul
Atacatorul a ucis o femeie și a rănit alte patru Sursa foto: abc NEWS
ADVERTISEMENT

Atac armat în SUA. Un bărbat acuzat că a împușcat și ucis miercuri o femeie și a rănit alte patru persoane într-un spital din Atlanta, Georgia, a fost arestat în urma unei urmăriri care a durat câteva ore, a anunțat poliția.

Atac armat într-un spital din SUA

Deion Patterson, în vârstă de 24 de ani, a fost luat în custodie la un complex de apartamente din districtul Cobb din apropiere, fără incidente, au declarat oficialii la o conferință de presă organizată miercuri seară pentru a anunța arestarea sa.

ADVERTISEMENT

În jurul prânzului, Patterson a intrat în incinta unității medicale Northside Hospital și a început să tragă, a declarat poliția. Suspectul devenise agitat în timp ce aștepta o programare când a scos un pistol și a deschis focul, a declarat o sursă din cadrul forțelor de ordine pentru CBS News.

După ce a părăsit clădirea, suspectul ar fi furat un camion nesupravegheat de la o benzinărie din apropiere și a condus spre nord, în districtul Cobb. Poliția din Atlanta a declarat că a primit o alertă conform căreia numărul de înmatriculare al vehiculului a fost reperat de camerele de citire a plăcuțelor de înmatriculare din apropierea unei unități din apropierea stadionului de baseball Atlanta Braves.

ADVERTISEMENT

După ce a primit mai multe apeluri de la public cu privire la posibile apariții ale suspectului, un operator a semnalat unui dispecerat 911 că una dintre apariții părea legitimă, a declarat șeful poliției din comitatul Cobb, Stuart VanHoozer. Un ofițer sub acoperire, care ulterior l-a văzut și l-a confruntat pe suspect, a cerut întăriri, iar arestarea s-a făcut fără incidente, a mai precizat VanHoozer.

Motivul pentru care atacatorul a deschis focul

Arestarea a pus capăt la aproximativ opt ore de căutări după ce suspectul ar fi împușcat și ucis o femeie de 39 de ani și ar fi rănit alte patru femei. Victimele rănite au fost transportate la Grady Memorial Hospital, unde trei dintre ele se aflau în stare critică, iar cea de-a patra în stare stabilă.

ADVERTISEMENT

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au identificat-o pe femeia decedată ca fiind Amy St. Pierre, o angajată a lor. “CDC este profund întristat de pierderea neașteptată a unei colege ucise astăzi în împușcăturile din Midtown Atlanta”, a declarat un purtător de cuvânt al CDC. “Inimile noastre sunt alături de familia, prietenii și colegii ei, în timp ce își amintesc de ea și plâng această pierdere tragică.”

Femeile rănite aveau vârste cuprinse între 25 și 71 de ani, a declarat șeful poliției din Atlanta, Darin Schierbaum. Familia suspectului a cooperat cu autoritățile, a spus Schierbaum, iar oficialii au confirmat miercuri seara ajutorul familiei.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu, mama suspectului a transmis condoleanțe victimelor și a declarat că fiul ei suferea de boli mintale. “El nu știe (ce a făcut n.r.)”, a spus Minyone Patterson. “El nu știe chiar acum. Vă rog. Această boală mintală este reală, iar când spunem că este reală, din punct de vedere medical, este reală. Și când cineva spune că are nevoie de ajutor sau când vedeți că se comportă în mod anormal, are nevoie de ajutor. Ajutați-i, dar nu-i desconsiderați. Au nevoie de ajutor și, în timp ce eu încerc să militez pentru fiul meu, el a fost refuzat.”

Schierbaum a descris anterior contactul anterior al suspectului cu Departamentul de Poliție din Atlanta ca fiind “minim”. Un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă americane a declarat că suspectul a intrat în Garda de Coastă în iulie 2018 și a fost lăsat la vatră în ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: