News

Atac armat la un mall din Copenhaga: trei morți. Atacul nu are legătură cu terorismul. Prima imagine cu atacatorul. Update

Un atac armat a avut loc la un mall din capitala Copenhaga. Mai multe persoane au fost ucise de un bărbat înarmat cu un pistol. Iată ce au anunțat autoritățile.
03.07.2022 | 21:26
Atac armat la un mall din Copenhaga trei morti Atacul nu are legatura cu terorismul Prima imagine cu atacatorul Update
Atac armat la un mall din Danemarca. Mai multe persoane, rănite. Foto: Colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT
04-07-2022
09:39

Suspectul a acționat singur, fără legătură cu terorismul

Poliția din Copenhaga l-a identificat pe atacatorul de la mall și a constatat că incidentul nu are legătură cu terorismul. Bărbatul în vârstă de 22 de ani a tras la cumpărători la întâmplare, anunță oamenii legii.

Autoritățile au concluzionat că atacatorul a acționat singur și a omorât un cetățean rus și doi danezi. Suspectul a fost arestat la fața locului, fără incidente. Motivul atacului armat nu este cunoscut deocamdată.

Un martor a declarat pentru postul danez TV2 că ucigașul părea ”foarte violent și furios” și ”foarte mândru de ceea ce făcea”.

04-07-2022
04:27

Prima imagine cu atacatorul din Copenhaga

Autoritățile au permis publicarea unei imagini în care se observă silueta atacatorului din Copenhaga. Bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost reținut, fără incidente, conform polițiștilor.

Mai mulți martori au reușit să-l filmeze pe tânăr, printre care Mahdi Al-Wazni, un bărbat care își căuta fiica în haosul din mall.

”Era la circa 200 de metri de mine. Purta haine de vânătoare, pantaloni scurți și o vestă neagră. Avea o șapcă pe cap, dar pusă invers, cu cozorocul la spate! A văzut că l-am filmat”, a rememorat Al Wazni. „A tras și a spart geamurile. Am auzit cinci sau șase împușcături”, a declarat martorul.

Atacatorul din Copenhaga
Atacatorul din Copenhaga. Foto: Twitter
04-07-2022
04:17

Cel puțin trei persoane au murit în urma atacului

Cel puțin trei persoane au murit, iar alte trei sunt în stare critică în urma atacului armat din Copenhaga.

”Trei persoane au fost ucise în atac. Sunt numeroși răniți, dintre care trei sunt în stare critică”, a anunțat inspectorul Soren Thomassen, șeful Poliției din Copenhaga.

Poliția crede că atacatorul, un danez de 22 de ani, a acționat singur. Individul, cu antecedente penale, avea asupra sa o armă automată și muniție, potrivit surselor din Poliție.

Bărbatul a fost arestat și va fi prezentat luni dimineață unei instanțe judiciare. Ministrul danez al Justiției, Mattias Tesfaye, a anunțat că momentan motivul atacului nu a fost stabilit.

Premierul Mette Frederiksen a condamnat dur atacul armat de la Mall. „Danemarca a fost lovită de un atac oribil, au fost uciși oameni, iar mulți alții au fost răniți. Sunt afectate familii nevinovate care ieșiseră la cumpărături sau la restaurante. Sunt copii, adolescenți și adulți. Le transmit cele mai profunde gânduri celor care au pierdut persoane apropiate, precum și răniților și rudelor acestora”, a declarat Federiksen.

03-07-2022
19:38

Poliția daneză anunță că mai multe persoane au fost ucise în urma atacului de la mall-ul din Copenhaga

Poliția din Danemarca oferă noi informații despre atacul care a avut loc duminică la un mall din Copenhaga.

Inspectorul șef al poliției din Capitala daneză, Soren Thomassen, a declarat că mai multe persoane au fost ucise în acest atac.

Autoritățile nu au niciun indiciu că ar fi fost mai mult de un trăgător. Oficialul de la Poliție a spus că suspectul aflat în arest este un bărbat danez de 22 de ani. Autoritățile nu exclud un potențial act de terorism, notează The Guardian.

”Știm că există mai mulți morți și mai mulți răniți”, a declarat Thomassen la o conferință de presă.

Un atac armat a avut loc în Danemarca. Mai multe persoane au fost rănite, după ce un individ a deschis focul la centrul comercial Field’s din Copenhaga.

Atac armat în Danemarca, la un mall. Mai multe persoane, rănite

Mai multe persoane au fost rănite în urma acestui atac armat care a avut loc în Danemarca.

Așa cum am menționat mai devreme, atacul armat a avut loc la un centru comercial. Deocamdată, nu se știe care este numărul total al victimelor sau dacă este o persoană care și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu se cunosc multe date nici despre cel care a deschis focul, dar conform datelor poliției, un suspect a fost deja arestat.


Mai multe detalii despre acesta sau despre identitatea lui nu au fost date și nu s-a specificat nici dacă a fost vorba despre un atentat terorist sau nu.

ADVERTISEMENT

“O persoană a fost arestată în legătură cu împușcăturile. În prezent, nu putem dezvălui mai multe despre identitatea persoanei”, a scris pe Twitter poliția din Copenhaga.

Autoritățile au mai solicitat ca toată lumea din mall să rămână pe loc și a precizat că este o prezență extinsă a poliției în jurul scenei aceste infracțiuni.

ADVERTISEMENT

“Suntem încă prezenți masiv în Field’s și lucrăm pentru a securiza întreaga clădire. Dacă vă aflați încă în Fields, rămâneți unde vă aflați și așteptați poliția”, au transmis oamenii legii, conform Sky News.

Atac armat
Atac armat la un mall din Danemarca. Mai multe persoane, rănite. Foto: Colaj Fanatik / Twitter

Autoritățile au închis căile de acces către mall

Imaginile de la fața locului arată mai mulți ofițeri care s-au îndreptat către locația respectivă, un mall din sudul orașului.

ADVERTISEMENT

Pentru a preveni ca alți oameni să fie răniți, autoritățile au decis să închidă toate drumurile care duc la centrul comercial, dar și linia de metrou.

Un martor de la scena acestui atac mărturisea că a fost haos după ce au început împușcăturile și nimeni nu a știut ce s-a întâmplat, de fapt.

„Nu știai ce se întâmplă. Dintr-o dată a fost haos peste tot”, a spus Emilie Jeppesen pentru ziarul Jyllands-Posten.

ADVERTISEMENT