Sport

Atac la Dan Petrescu după UTA – CFR Cluj 1-3: ”E frumos să joci un fotbal cu posesie”. Ce spun Mandorlini şi Rednic

Dan Petrescu a fost ținta unor atacuri din partea unui jucător după meciul UTA - CFR Cluj 1-3. Acesta consideră că jocul echipei s-a schimbat în bine după schimbarea antrenorului.
22.07.2023 | 00:19
Atac la Dan Petrescu dupa UTA  CFR Cluj 13 E frumos sa joci un fotbal cu posesie Ce spun Mandorlini si Rednic
Dan Petrescu a fost ținta unor atacuri din partea unui jucător după meciul UTA - CFR Cluj 1-3. Acesta consideră că jocul echipei s-a schimbat în bine după schimbarea antrenorului. Sursă foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ardelenii s-au impus extrem de clar la Arad, scor 3-1, într-o partidă care a fost perturbată de o ploaie torențială. Trupa lui Andrea Mandorlini este lider în clasament, cu maximum de puncte.

Dan Petrescu, atacat după UTA – CFR Cluj 1-3

La finalul întâlnirii UTA – CFR Cluj 1-3, din etapa a 2-a din SuperLiga, atacantul Daniel Bîrligea l-a atacat pe fostul antrenor al ”feroviarilor”, Dan Petrescu, vorbind despre faptul că acum echipa joacă mult mai ofensiv.

ADVERTISEMENT

”Să am încredere în mine şi trebuie să dau totul pe teren pentru că nimeni nu îţi dă nimic. Să zicem că s-a schimbat în bine, se vede şi pe teren. Avem ocazii, nu alergăm mult pe apărare. E frumos să joci un fotbal cu posesie, să ai ocazii.

Până nu o să fie nimic concret, nu vorbesc despre transfer, momentan sunt aici. Poate să fie la anul, peste cinci ani, eu o să dau totul pe teren aici. Această victorie e ajută pentru moral pentru că suntem o echipă nouă, au venit 10 jucători. Vom încerca să trecem şi vom vedea la finalul dublei cu Adana”, a declarat Bîrligea.

ADVERTISEMENT

Mandorlini mai vrea jucători la CFR

Antrenorul Andrea Mandorlini s-a arătat încântat de victoria obținută la Arad și crede că aceasta este de mare ajutor pentru moralul jucătorilor înaintea partidei cu Adana Demirspor din Conference League.

”Sunt foarte fericit, a fost o partidă foarte dificilă, dar vremea ne-a pus probleme. Jucătorii au făcut un meci bun și le dedicăm victoria suporterilor care au venit la meci. Mai avem până vom fi la 100%, mai sunt și jucătorii care abia au venit și au nevoie să se adapteze. Era fundamental să câștigăm în această etapă.

ADVERTISEMENT

Perioada de mercato este un lungă, a venit Tachtsidis pe care îl știu de la Verona, dar pas cu pas cred că vom crea o mentalitate de campioni. Meciul cu Adana va fi foarte greu, meciul cu UTA ne-a pregătit bine. De mânie ne vom gândi doar la meciul din Turcia”, a spus Mandorlini.

Rednic crede că UTA s-a bătut singură

De partea celalată, Mircea Rednic s-a arătat deranjat de atitudinea pe care au avut-o elevii săi în jocul cu CFR Cluj, însă le cere suporterilor să aibă răbdare pentru că sunt mulți jucători noi la echipă.

ADVERTISEMENT

”E de ajuns să faci o jumătate de greşeală şi să iei gol. Nu trebuia să ne relaxăm. Până la primul gol am stat grupaţi. Dacă nu făceam greşelile pe care le-am făcut… Aşa e în fotbal, plăteşti. Sunt supărat pe toată lumea. Când pierdem, pierdem toţi.

La autogol n-avea ce să facă (n.r. – Carp). Nu un jucător a pierdut meciul. Noi l-am pierdut, păcat de jocul nostru bun. În loc să fim mai prezenţi după gol, mai disciplinaţi, noi am fost surprinşi. Păcat, că era şi entuziasm. Chiar un gol meritat, după un joc bun. Dar, aşa e.

A venit şi ploaia. Totuşi, suntem o echipă care pasăm. Avem trei săptămâni de când ne pregătim, plus câţiva jucători care au venit în urmă cu câteva zile. O să creştem din punct de vedere fizic. Dacă vorbim după etapa a doua de răbdare… trebuie să avem răbdare. S-a schimbat jumătate de echipă. Trebuie timp să se acomodeze jucătorii.

Au fost trei greşeli de care cei de la CFR Cluj au profitat. Mă gândesc cu îngrijorare la preliminarii. Motivele sunt multe: condiţiile, jucătorii care vin, salarii foarte mici, poate şi o lipsă de ambiţie. Ne mulţumim cu ce realizăm în campionat”, a afirmat Rednic.

ADVERTISEMENT