News

Atac mafiot asupra unui român, în Portugalia. Trei ruşi l-au răpit şi torturat timp de mai multe zile

Un român a fost salvat de autorităţile portugheze din mâinile ruşilor care l-au răpit în apropiere de capitala Portugaliei, Lisabona.
06.01.2024 | 17:12
Atac mafiot asupra unui roman in Portugalia Trei rusi lau rapit si torturat timp de mai multe zile
Românul a fost eliberat în urma unei operaţiuni antitero Foto: Jornal de Noticias
ADVERTISEMENT

Un român în vârstă de 42 de ani a avut parte de un început de an de coşmar în Portugalia, acolo unde a fost răpit de un grup de ruşi şi torturat timp de mai multe zile, până când autorităţile au reuşit să-i dea de urmă.

Românul a fost salvat în urma unui pont anonim

Incidentul s-a petrecut la Sesimbra, o populară destinaţie de vacanţă, aflată la doar 3 km sud de Lisabona. “Victima a fost transportată în propria mașină și ținută captivă, fiind supusă la agresiuni și abuzuri, până la intervenția poliției”, se arată într-un comunicat al autoritîţilor.

ADVERTISEMENT

Românul a fost găsit ca urmare a unui pont anonim dat ofiţerilor Gărzii Naţionale Portugheze, cu privire la locaţia în care românul ar fi fost ţinut captiv.

Cercetătările la faţa locului au dus la eliberarea românului şi la arestarea ruşilor care l-au răpit, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 28 şi 55 de ani.

ADVERTISEMENT

Tot doi bărbați și o femeie au fost reținuți în luna iulie şi în nordul Portugaliei, în Districtul Viseu, sub suspiciunea de implicare în răpirea și torturarea unui tânăr de 26 de ani, după ce acesta a înghițit droguri.

Operațiunea Paládio a fost “încununarea investigațiilor legate de fenomene de infracțiuni deosebit de violente din orașul Viseu, asociate în principal cu traficul și consumul de droguri și care implică folosirea armelor de foc”, au transmis reprezentanţii poliţiei.

ADVERTISEMENT

În comunicat se mai arată că grupul a răpit și torturat cu mare violență un bărbat, în orașul Viseu, cu scopul de a-l obliga să expulzeze un narcotic pe care l-ar fi transportat în interiorul corpului.

Tot în urmă cu câteva luni, Poliția Judiciară a arestat o persoană în vârstă de 33 de ani, care ar fi răpit, jefuit și violat un bărbat de 48 de ani, în zona Viseu, din nortul Portugaliei. Victima a fost abandonată într-o zonă pustie din municipiul Vouzela.

ADVERTISEMENT

După ce s-a întâlnit cu suspectul într-un bar, victima a fost forţată să se urce într-o maşină şi sub ameninţarea cuţitului a fost prădată de toate bunurile de valoare pe care le deţinea și a trebuit furnizeze codurile PIN pentru cardurile sale bancare.

ADVERTISEMENT